Próbowałeś już pysznego, niezwykle sycącego batona białkowego z dodatkiem wysokiej jakości kolagenu i probiotyku3 Olimp Collagen Bar+? Żałuj! Ta wyjątkowa w smaku przekąska w polewie z prawdziwej czekolady to wspaniała uczta dla podniebienia i zarazem wsparcie dla skóry4, włosów5, paznokci6, stawów7 oraz w uzupełnieniu mikroflory jelitowej!
Smacznego!
Jak zapewne wiesz, z wiekiem spada naturalna produkcja kolagenu w organizmie8, co może mieć wpływ m.in. na przyspieszenie procesu starzenia się skóry. Wówczas staje się ona sucha, może tracić jędrność i elastyczność oraz mogą pojawiać się zmarszczki9. Warto więc wspomóc naturalną syntezę kolagenu10 i dostarczyć ten cenny składnik strukturalny skóry i stawów za pomocą diety. W tym wypadku za sprawą białkowego batona Olimp Collagen Bar+ (44 g), który oprócz porcji roślinnych protein pochodzących z soi, grochu i brązowego ryżu, zawiera 5 g wysokiej jakości kolagenu pochodzenia rybiego ECOllagen®!
Zastosowany w przypadku białkowej przekąski marki Olimp Labs brandowy surowiec kolagenu ECOllagen® to kolagen typu I, który w blisko 90% jest dominującym składnikiem tkanek łącznych, skóry i tkanki podskórnej Twojego organizmu11! Pochodzi on z gatunku ryb słodkowodnych (Pangasius hypophthalmus). To naturalnie biały proszek, który doskonale się rozpuszcza i przyswaja. Jest bogaty w białko z typową kombinacją 17 kluczowych aminokwasów (głównie hydroksyproliny, proliny i glicyny).
Smaczny baton zawiera 172 kalorie! Warto zwrócić uwagę na niską zawartość cukrów, wysoką zawartość błonnika pokarmowego oraz porcję bezpiecznego i przebadanego na szeroką skalę probiotycznego12 szczepu Lactobacillus rhamnosus GG. Bakterie kwasu mlekowego pozwalają zadbać o uzupełnienie naturalnej mikroflory jelitowej i zapewniają jej stabilizację. W dodatku Lactobacillus Rhamnosus GG:
Zawartość szczepu w 1 batonie to minimum 109 CFU! Bakterie kwasu mlekowego zostały zabezpieczone metodą mikrokapsułkowania. Tym sposobem trafiają do jelit w niezmienionej formie, co z kolei dodatkowo zwiększa ich przeżywalność w produkcie.
Zdrowo się odżywiasz? Szukasz prostego, wygodnego i zarazem smacznego sposobu na uzupełnienie diety w wysokiej jakości białko i kolagen? Potrzebujesz wsparcia w celu utrzymania zdrowej skóry, włosów, paznokci i stawów? Szukasz sposobu na utrzymanie prawidłowej masy ciała? Lubisz słodycze, lecz z uwagi na dietę wciąż szukasz dla nich przepysznej alternatywy? Jeśli choć na jedno z powyższych pytań odpowiedziałeś twierdząco, sięgnij po Olimp Collagen Bar+! Z pewnością urozmaici Twoją codzienną dietę, nada jej smaku, a przy tym dostarczy wartościowych składników.
Zaliczany do grona żywności funkcjonalnej baton marki Olimp Labs należy traktować jako uzupełnienie diety.
Olimp Collagen Bar+ – wysokiej jakości rybi kolagen z probiotykiem19!
Olimp COLLAGEN Bar+ Baton białkowy (19% białka) z dodatkiem kolagenu rybiego i witamin C, D, A, biotyny oraz manganu, a także bakterii kwasu mlekowego. O smaku czekoladowym z chrupkami (3%), w czekoladzie (25%). Zawiera cukry i substancję słodzącą. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Składniki: 25% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], 13% peptydy kolagenu rybiego ECOllagen® (ryby), fruktooligosacharydy, izomaltooligosacharydy*** z tapioki, substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), izolat białka sojowego, białko z grochu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), 3% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, białko z brązowego ryżu, izomaltuloza**** , mikrokapsułkowane żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), substancja zagęszczająca – guma arabska; aromaty, emulgator – lecytyny (sojowe); kwas L-askorbinowy – wit. C, cholekalcyferol – wit. D, palmitynian retinylu – wit. A, D-biotyna – biotyna, glukonian manganu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.
*** Izomaltooligosacharydy to źródło glukozy.
**** Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
Informacja o wartości odżywczej | na 100 g | na porcje (baton 44 g) |
Wartość energetyczna | 1633 kJ/ 393 kcal | 717 kJ/ 172 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
19 g 6,5 g |
8,4 g 2,9 g |
Węglowodany w tym cukry w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) |
22 g 2,2 g 18 g |
9,6 g 0,97 g 8,1 g |
Błonnik | 18 g | 8 g |
Białko | 19 g | 8 g |
Sól | 0,29 g | 0,13 g |
Wit. C | 91 mg (114%*) | 40 mg (50%*) |
Wit. D | 5,7 µg (114%*) | 2,5 µg (50%*) |
Wit. A | 909 µg (114%*) | 400 µg (50%*) |
Biotyna | 56,8 µg (114%*) | 25 µg (50%*) |
Mangan | 2,27 mg (114%*) | 1 mg (50%*) |
Kolagen | 11 g | 5 g |
Bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus GG 2,3 mld (2,3x109 CFU#), 1 mld (1x109 CFU#)
*RWS – referencyjne wartości spożycia.
#CFU – jednostka tworząca kolonię bakterii.
Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie spożywać z innymi produktami zawierającymi witaminę A lub mangan. Produkt nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży i karmiące piersią. Nie spożywać więcej niż dwa batony dziennie.
Najlepiej spożyć przed: patrz białe pole.
Warunki przechowywania: przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.
1) gr. pro bios – dla życia.
2) gr. pro bios – dla życia.
3) gr. pro bios – dla życia.
4) Witamina A i biotyna pomagają w zachowaniu zdrowej skóry. Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry.
5) Biotyna pomaga zachować zdrowe włosy.
6) Hochman LG, Scher RK, Meyerson MS. Brittle nails: response to daily biotin supplementation. Cutis. 1993 Apr;51(4):303-5. PMID: 8477615.
7) Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania chrząstki. Mangan pomaga w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych.
8) Am J Pathol. 2006 Jun; 168(6): 1861–1868.
9) Kim J, Lee SG, Lee J, Choi S, Suk J, Lee JH, Yang JH, Yang JS, Kim J. Oral Supplementation of Low-Molecular-Weight Collagen Peptides Reduces Skin Wrinkles and Improves Biophysical Properties of Skin: A Randomized, Double-Blinded, Placebo-Controlled Study. J Med Food. 2022 Dec;25(12):1146-1154. doi: 10.1089/jmf.2022.K.0097. PMID: 36516059.
10) Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry i stawów.
11) Polymers (Basel). 2021 Aug; 13(16): 2642.
12) gr. pro bios - dla życia.
13) Badania na ludziach: Diabetes & Metabolic Syndrome: Clinical Research & Reviews, Volume 14, Issue 5, 2020,Pages 907-909. Badania na zwierzętach - Life 2022, 12(8), 1187, Int J Food Sci. 2020; 2020: 6108575.
14) Badania na liniach komórkowych - Sci Rep 6, 22845 (2016), Journal of Microbiology, Immunology and Infection, Volume 50, Issue 5, 2017, Pages 700-713.
15) gr. pre bios – przed życiem
16) Nutrients. 2022 Aug; 14(16): 3298.
17) Clark MJ, Slavin JL. The effect of fiber on satiety and food intake: a systematic review. J Am Coll Nutr. 2013;32(3):200-11. doi: 10.1080/07315724.2013.791194. PMID: 23885994.
18) Hochman LG, Scher RK, Meyerson MS. Brittle nails: response to daily biotin supplementation. Cutis. 1993 Apr;51(4):303-5. PMID: 8477615.
19) gr. pro bios – dla życia.
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
UWAGA! Kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione przez Olimp Store. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach - pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)