- Wysokobiałkowy baton dla wegan i wegetarian – 11 g białka w porcji (baton 50 g)
- Pomoc we wzroście i w utrzymaniu masy mięśniowej (białko)
- Przepyszna fit przekąska, która doskonale sprawdzi się w okresie odchudzania – tylko 178 kcal (1 baton) i niska zawartość cukrów
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
- Dodatek bakterii kwasu mlekowego – bezpieczny i przebadany szczep probiotyczny1 Lactobacillus rhamnosus GG – który pomaga w uzupełnieniu naturalnej mikroflory jelitowej
- Dodatek witaminy B12, składników mineralnych (cynk, selen, jod) i popularnego wśród osób aktywnych fizycznie ekstraktu ashwagandhy KSM®-66
- Cynk w formie wysoko przyswajalnego chelatu aminokwasowego Albion™
- Rewelacyjny smak (czekoladowo-arachidowy), produkt aromatyzowany
- Zdrowa przekąska przed i po treningu, w pracy, w podróży, na wycieczce
Kup w sztukach:
- SKU
- ALLEGRO-720
- Opakowanie
- 1000 g
Opis
Baton białkowy Olimp I’m Veggie Protein Bar+ – pyszna fit przekąska dla wegan i wegetarian. Z probiotykiem2!
Często masz ochotę na coś słodkiego, ale ogranicza Cię dieta? Skończ z tym raz na zawsze! Zapomnij o niezdrowych, „nabitych” cukrem, pełnych pustych kalorii słodyczach. Przygotuj się na prawdziwą ucztę! Sięgnij po białkowy baton wegański Olimp I’m Veggie Protein Bar+ z probiotykiem3! Delektuj się każdym kęsem wyjątkowego w smaku batona białkowego marki Olimp Sport Nutrition dla wegan i wegetarian! To pełnowartościowa, wysokobiałkowa, pozbawiona odzwierzęcych składników fit przekąska z probiotykiem4 dla każdego, kto pracuje nad wymarzoną sylwetką i dba o zdrowe, zbilansowane odżywianie. Vege baton białkowy świetnie sprawdza się przed lub po treningu, w pracy, w podróży autem, na biwaku, wszędzie, gdy czujesz, że dopada Cię głód i nie masz czasu na przygotowanie posiłku! To także wsparcie w uzupełnieniu naturalnej mikroflory jelitowej i w utrzymaniu prawidłowej masy ciała5.
Skład batona białkowego Olimp I’m Veggie Protein Bar+
Bogaty skład to niewątpliwie jedna z wielu zalet pysznego wegańskiego batona białkowego Olimp I’m Veggie Protein Bar+. Brak dodatków odzwierzęcych to sprawa absolutnie kluczowa, jeśli chodzi o dietę wegan i wegetarian. Dlatego w tej „legalnej” przekąsce wykorzystano mieszankę roślinnych protein pochodzących z grochu, brązowego ryżu oraz soi (izolat białka sojowego - chrupki sojowe). Każdy baton białkowy dla wegan (50 g) zawiera aż 11 g białka o bogatym profilu aminokwasowym, dzięki czemu w prosty i szybki sposób uzupełnisz dietę w cenne proteiny.
W składzie Olimp I'm Veggie Protein Bar+ nie mogło zabraknąć węglowodanów o niskim indeksie glikemicznym (IG 32) i przedłużonym uwalnianiu. Mowa o dodatku palatynozy (izomaltulozy) – dwucukru będącego źródłem glukozy i fruktozy, która pomaga w sprawnej odbudowie utraconych na skutek intensywnego wysiłku zapasów glikogenu6.
Na uwagę zasługuje również obecność w składzie batona proteinowego vege bezpiecznego i przebadanego na szeroką skalę probiotycznego7 szczepu Lactobacillus rhamnosus GG. Bakterie kwasu mlekowego pozwalają zadbać o uzupełnienie naturalnej mikroflory jelitowej i zapewniają jej stabilizację. W dodatku Lactobacillus Rhamnosus GG:
- ma wpływ na homeostazę glukozy, poprawia wrażliwość na insulinę i redukuje akumulację lipidów, co może okazać się korzystne w walce z nadwagą8,
- oddziałuje na układ odpornościowy poprzez aktywację receptorów immunologicznych9,
Zawartość szczepu w 1 batonie to minimum 109 CFU! Bakterie kwasu mlekowego zostały zabezpieczone metodą mikrokapsułkowania. To sprawia, że trafiają do jelit w niezmienionej formie, co z kolei dodatkowo zwiększa ich przeżywalność w produkcie.
Zaletą białkowego baton Olimp z probiotykiem10 jest wysoka zawartość błonnika pokarmowego oraz niska ilość cukrów. Dzięki temu świetnie sprawdzi się jako pełnowartościowa przekąska w trakcie okresu odchudzania i modelowania sylwetki. 1 baton to tylko 178 kcal!
Mimo niskiej zawartości cukru baton dla wegan Olimp I’m Veggie Protein Bar+ nie traci na smaku. Wręcz przeciwnie! Z każdym chrupiącym kęsem batona białkowego vege poczujesz smak pysznej czekolady i orzeszków arachidowych!
Skład smacznego wegańskiego batona proteinowego został uzupełniony witaminą B12, składnikami mineralnymi (cynk – chelat Albion™, selen, jod) oraz popularnym wśród osób ćwiczących i aktywnych adaptogenem – ekstraktem ashwagandhy KSM®-66.
Zalety stosowania batona białkowego Olimp I’m Veggie Protein Bar+ z probiotykiem11
- Wysokobiałkowy baton – 11 g białka w porcji (baton 50 g).
- Pomoc we wzroście i w utrzymaniu masy mięśniowej (białko).
- Brak dodatków odzwierzęcych - produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.
- Dodatek bakterii kwasu mlekowego - zawartość w jednym batonie to minimum 109 CFU!
- Tylko 178 kcal!
- Niska zawartość cukrów – świetna alternatywa dla słodyczy.
- Źródło błonnika pokarmowego w postaci fruktooligosacharydów, które wykazują działanie prebiotyczne12 i w konsekwencji wpływają na pracę mikroflory jelitowej - badania epidemiologiczne wskazują, że spożycie błonnika jest powiązane z niższą masą ciała13.
- Przepyszna fit przekąska w okresie odchudzania lub budowania masy mięśniowej.
- Pomoc w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu energetycznego i w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego (witamina B12, jod).
- Pomoc w zmniejszeniu uczucia zmęczenia oraz w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek (witamina B12).
- Pomoc w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych (cynk – wysoko przyswajalny chelat aminokwasowy Albion™).
- Wsparcie w zachowaniu witalności, w zwiększeniu odporności na stres, w budowaniu masy mięśniowej (ekstrakt z ashwagandhy KSM®-6614).
- Wyjątkowy smak (czekoladowo-arachidowy).
- Produkt aromatyzowany.
- Zdrowa przekąska przed i po treningu, w pracy, w podróży autem, na wycieczce.
- Baton z probiotykiem15 polecany w trakcie lub po skończonej antybiotykoterapii, w celu budowania stanu mikrobioty.
Białkowy baton Olimp I’m Veggie Protein Bar+ powstał z myślą o osobach dorosłych, które dążą do utrzymania prawidłowej masy ciała. Polecany jest również osobom aktywnym fizycznie, trenującym zarówno amatorsko, jak i wyczynowo. Zaliczany do grona żywności funkcjonalnej wegański baton proteinowy marki Olimp Sport Nutrition należy traktować jak uzupełnienie diety. Nie zaleca się spożywać więcej niż 2 batony dziennie. Spożycie dwóch batonów zapewnia 100% dziennego zapotrzebowania na cynk, selen, jod i witaminę B12.
Olimp I’m Veggie Protein Bar+ – pyszna fit przekąska dla wegan i wegetarian. Z probiotykiem16!
Skład
Olimp I’M VEGGIE PROTEIN BAR+ *Wysokobiałkowy baton (23% białka) o smaku czekoladowo-arachidowym z warstwa o smaku arachidowym (12%) i chrupkami (4%), w czekoladzie (24%). Zawiera cukry i substancje słodzaca. Z dodatkiem witaminy B12, wybranych składników mineralnych, ekstraktu ashwagandhy oraz bakterii kwasu mlekowego. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian. Z niska zawartoscia cukrów. Z wysoka zawartoscia błonnika pokarmowego.
Składniki: 25% mieszanka białkowa [białko z grochu, białko z brazowego ryzu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego)], 24% czekolada z substancja słodzaca [miazga kakaowa, substancja słodzaca: maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], izomaltooligosacharydy*** z tapioki, fruktooligosacharydy, polidekstroza, substancje utrzymujace wilgoc: glicerol, sorbitole; olej roslinny (rzepakowy), 2,6% kakao o obnizonej zawartosci tłuszczu, izomaltuloza****, mikrokapsułkowane zywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), emulgator: lecytyny (sojowe); tłuszcz kakaowy, substancja zageszczajaca: guma arabska; aromaty [zawieraja orzeszki ziemne (arachidowe)], sól, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), ekstrakt ashwagandhy KSM-66® (Withania somnifera (L.) Dunal), selenian (IV) sodu, cyjanokobalamina - witamina B12, jodek potasu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.
***Izomaltooligosacharydy to zródło glukozy.
****Izomaltuloza jest zródłem glukozy i fruktozy.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystujacym składniki pochodzace z mleka, jaj, orzechów, zbóz zawierajacych gluten, nasion sezamu, ryb.
| Informacja o wartości odżywczej | na 100 g | na porcję (baton 50 g) |
| Wartość energetyczna | 1472 kJ/ 355 kcal | 736 kJ/ 178 kcal |
| Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
17 g 6,9 g |
8,7 g 3,4 g |
| Węglowodany w tym cukry w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) |
18 g 2,6 g 15 g |
9,2 g 1,3 g 7,6 g |
| Błonnik | 26 g | 13 g |
| Białko | 23 g | 11 g |
| Sól | 0,41 g | 0,21 g |
| Witamina B12 | 2,5 μg (100%#) | 1,5 μg (50%#) |
| Cynk | 10 mg (100%#) | 5 mg (50%#) |
| Selen | 55 μg (100%#) | 27,5 μg (50%#) |
| Jod | 150 μg (100%#) | 75 μg (50%#) |
| Ekstrakt ashwagandhy KSM-66® | 50 mg | 25 mg |
| Bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus GG | 2 mld (2x109 CFU##) | 1 mld (1x109 CFU##) |
#RWS – referencyjne wartosci spozycia.
##CFU – jednostka tworzaca kolonie bakterii.
**Ilustracja ma jedynie na celu przedstawienie smaku produktu
Przypisy
1) gr. pro bios – dla życia.
2) gr. pro bios – dla życia.
4) gr. pro bios – dla życia.
5) Białko przyczynia się do utrzymania beztłuszczowej masy ciała (mięśni).
6) Cori CF. The rate of glycogen formation in the liver during absorption of fructose and galactose. Proceedings of the Society for Experimental Biology and Medicine. 1926;23(6):459-461. doi:10.3181/00379727-23-3013.
8) Badania na ludziach: Diabetes & Metabolic Syndrome: Clinical Research & Reviews, Volume 14, Issue 5, 2020,Pages 907-909. Badania na zwierzętach - Life 2022, 12(8), 1187, Int J Food Sci. 2020; 2020: 6108575.
9) Badania na liniach komórkowych - Sci Rep 6, 22845 (2016), Journal of Microbiology, Immunology and Infection, Volume 50, Issue 5, 2017, Pages 700-713.
10) gr. pro bios – dla życia.
11) gr. pro bios – dla życia.
12) gr. pre bios – przed życiem.
13) Clark MJ, Slavin JL. The effect of fiber on satiety and food intake: a systematic review. J Am Coll Nutr. 2013;32(3):200-11. doi: 10.1080/07315724.2013.791194. PMID: 23885994.
15) gr. pro bios – dla życia.
Producent
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: [email protected]
+48 14 680 32 00

Deutschland
France


