Dieta wysokobiałkowa, wysokobłonnikowa i wysokoenergetyczna? Tylko z batonem Olimp Nutramil Complex Diabetic! To przepyszna przekąska z popularnej linii Nutramil ułatwiająca uzupełnienie diety w kluczowe składniki odżywcze. Przede wszystkim dostarcza solidną porcję białka (smak ciasteczkowy 18 g – 1 baton) wzbogaconego L-leucyną oraz błonnikiem (smak czekoladowo-malinowy 9 g - 1 baton). Każdy kęs batona to także zastrzyk dodatkowej energii w postaci cennych węglowodanów.
Ciesz się smakiem pysznego batona - zawsze i o każdej porze dnia! Baton Olimp Nutramil Complex Diabetic może być stosowany jako uzupełnienie codziennej diety w kluczowe składniki odżywcze.
To doskonała propozycja do postępowania dietetycznego u osób niedożywionych lub zagrożonych niedożywieniem związanym z chorobą, w szczególności dla pacjentów z cukrzycą i hiperglikemią.
Baton Olimp Nutramil Complex Diabetic jest również przeznaczony dla osób niedożywionych lub z ryzykiem niedożywienia w tym:
Baton Olimp Nutramil Complex Diabetic to produkt gotowy do spożycia po otwarciu w ciągu 24 godzin. Zaleca się spożywać 1-2 batony dziennie lub inaczej, zgodnie z zaleceniami lekarza.
Olimp Nutramil Complex Diabetic - dieta wysokobiałkowa, wysokobłonnikowa i wysokoenergetyczna!
Baton Olimp Nutramil Complex Diabetic. Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego.
Smak: ciasteczkowy
Składniki: 32% białka mleka, 17% polewa z mlecznej czekolady (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), polidekstroza, fruktooligosacharydy, olej roślinny (rzepakowy), syrop glukozowy, L-leucyna, substancja utrzymująca wilgoć – glicerol; aromaty, węglan wapnia, cytrynian sodu, chlorek sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego, PureWay-C® (kwas L-askorbinowy – wit. C, bioflawonoidy cytrusowe), tlenek magnezu, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, glukonian cynku, emulgator – lecytyny (sojowe); nikotynamid – niacyna, glukonian manganu, cholekalcyferol – wit. D, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, selenian(IV) sodu, palmitynian retinylu – wit. A, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy – tiamina, filochinon (fitomenadion) – wit. K, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, jodek potasu, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, molibdenian(VI) sodu, D-biotyna – biotyna.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, ryb.
Wersja: 2
Informacja żywieniowa |
60 g - 1 baton |
na 100 g |
Wartość energetyczna |
965 kJ/ 231 kcal |
1608 kJ/ 385 kcal |
Tłuszcz |
10,2 g |
17 g |
Węglowodany |
12,6 g |
21 g |
Błonnik |
8,4 g |
14 g |
Białko |
18 g |
30 g |
L-leucyna |
3 g |
5 g |
Sól |
0,25 g |
0,42 g |
Witamina A (µg RE) |
164,4 µg |
274 µg |
Witamina D |
5,2 µg |
8,6 µg |
Witamina K |
15,6 µg |
26 µg |
Witamina C |
42 mg |
70 mg |
Tiamina |
0,4 mg |
0,7 mg |
Ryboflawina |
0,52 mg |
0,86 mg |
Witamina B6 |
0,52 mg |
0,86 mg |
Niacyna (mg NE) |
4,2 mg |
7 mg |
Kwas foliowy |
49,2 µg |
82 µg |
Kwas pantotenowy |
1,6 mg |
2,6 mg |
Biotyna |
11,4 µg |
19 µg |
Witamina E (mg α-TE) |
4,2 mg |
7 mg |
Sód |
99,6 mg |
166 mg |
Chlorki |
78,6 mg |
131 mg |
Potas |
186 mg |
310 mg |
Wapń |
328,8 mg |
548 mg |
Fosfor |
151,2 mg |
252 mg |
Magnez |
39,6 mg |
66 mg |
Cynk |
2,3 mg |
3,9 mg |
Jod |
23,4 µg |
39 µg |
Selen |
7,8 µg |
13 µg |
Mangan |
0,4 mg |
0,7 mg |
Chrom |
6 µg |
10 µg |
Molibden |
31,2 µg |
52 µg |
Smak: czekoladowo-malinowy
Składniki: 32% białka mleka, 17% polewa z mlecznej czekolady (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), polidekstroza, fruktooligosacharydy, olej roślinny (rzepakowy), syrop glukozowy, L-leucyna, substancja utrzymującą wilgoć – glicerol; aromaty, ok. 1,5% malina liofilizowana, węglan wapnia, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy 10-12%), cytrynian sodu, chlorek sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego, PureWay-C® (kwas L-askorbinowy – wit. C, bioflawonoidy cytrusowe), tlenek magnezu, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, glukonian cynku, emulgator – lecytyny (sojowe); nikotynamid – niacyna, glukonian manganu, cholekalcyferol – wit. D, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, selenian(IV) sodu, palmitynian retinylu – wit. A, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy – tiamina, filochinon (fitomenadion) – wit. K, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, jodek potasu, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, molibdenian(VI) sodu, D-biotyna – biotyna.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, ryb.
Informacja żywieniowa |
60 g - 1 baton |
na 100 g |
Wartość energetyczna |
969 kJ/ 230 kcal |
1599 kJ/ 383 kcal |
Tłuszcz |
10,2 g |
17 g |
Węglowodany |
12,6 g |
21 g |
Błonnik |
9 g |
15 g |
Białko |
17,4 g |
29 g |
L-leucyna |
3 g |
5 g |
Sól |
0,25 g |
0,42 g |
Witamina A (µg RE) |
164,4 µg |
274 µg |
Witamina D |
5,2 µg |
8,6 µg |
Witamina K |
15,6 µg |
26 µg |
Witamina C |
42 mg |
70 mg |
Tiamina |
0,4 mg |
0,7 mg |
Ryboflawina |
0,52 mg |
0,86 mg |
Witamina B6 |
0,52 mg |
0,86 mg |
Niacyna (mg NE) |
4,2 mg |
7 mg |
Kwas foliowy |
49,2 µg |
82 µg |
Kwas pantotenowy |
1,6 mg |
2,6 mg |
Biotyna |
11,4 µg |
19 µg |
Witamina E (mg α-TE) |
4,2 mg |
7 mg |
Sód |
99,6 mg |
166 mg |
Chlorki |
78,6 mg |
131 mg |
Potas |
186 mg |
310 mg |
Wapń |
328,8 mg |
548 mg |
Fosfor |
151,2 mg |
252 mg |
Magnez |
39,6 mg |
66 mg |
Cynk |
2,3 mg |
3,9 mg |
Jod |
23,4 µg |
39 µg |
Selen |
7,8 µg |
13 µg |
Mangan |
0,4 mg |
0,7 mg |
Chrom |
6 µg |
10 µg |
Molibden |
31,2 µg |
52 µg |
Wersja: 2
Do postępowania dietetycznego u osób niedożywionych lub zagrożonych niedożywieniem związanym z chorobą, w szczególności dla pacjentów z cukrzycą i hiperglikemią.
Dla osób niedożywionych lub z ryzykiem niedożywienia w tym:
Instrukcja stosowania: zależnie od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu oraz stosowanej diety a w szczególności zawartości w niej białka, błonnika i węglowodanów, 1-2 batony na dobę jako uzupełnienie diety, o ile lekarz nie zaleci inaczej.
Instrukcja przygotowania: produkt gotowy do spożycia. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
Ważna informacja: produkt przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza. Baton jest środkiem spożywczym niekompletnym pod względem odżywczym i nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia. Produkt może być przeznaczony dla dzieci, o ile lekarz zaleci jego stosowanie.
Środki ostrożności i przeciwwskazania: nie stosować w przypadku nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować w galaktozemii. Stosować ostrożnie u pacjentów z zaburzeniami czynności nerek.
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: [email protected]
+48 14 680 32 00
UWAGA! Kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione przez Olimp Store. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach - pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)