
- Pyszny baton wysokoenergetyczny (smak ciasteczkowy 231 kcal - 1 baton)
- Dieta wysokobiałkowa (smak ciasteczkowy 18 g - 1 baton)
- Dieta wysokobłonnikowa (smak czekoladowo-malinowy 9 g - 1 baton)
- Rewelacyjne smaki (czekoladowo-malinowy, ciasteczkowy), polewa z mlecznej czekolady
Kup produkt w opakowaniu zbiorczym:
- SKU
- Nutramil-Complex-Diabetic-60-g
- Opakowanie
- 60 g
Opis
Baton Olimp Nutramil Complex Diabetic - dieta wysokobiałkowa, wysokobłonnikowa i wysokoenergetyczna!
Dieta wysokobiałkowa, wysokobłonnikowa i wysokoenergetyczna? Tylko z batonem Olimp Nutramil Complex Diabetic! To przepyszna przekąska z popularnej linii Nutramil ułatwiająca uzupełnienie diety w kluczowe składniki odżywcze. Przede wszystkim dostarcza solidną porcję białka (smak ciasteczkowy 18 g – 1 baton) wzbogaconego L-leucyną oraz błonnikiem (smak czekoladowo-malinowy 9 g - 1 baton). Każdy kęs batona to także zastrzyk dodatkowej energii w postaci cennych węglowodanów.
Zalety stosowania Olimp Nutramil Complex Diabetic
- Solidna porcja białka.
- Dodatkowa energia w postaci węglowodanów.
- Dieta wysokobłonnikowa (smak czekoladowo-malinowy 9 g - 1 baton).
- Uzupełnienie diety w witaminy i minerały.
- Dwa rewelacyjne smaki: czekoladowo-malinowy i ciasteczkowy.
- Pyszna polewa z mlecznej czekolady, która dodatkowa podkreśla wyjątkowy smak batona.
- Jakość – baton Olimp jako żywność specjalnego przeznaczenia medycznego spełnia surowe normy jakościowe. Baton został wyprodukowany z wysokiej klasy surowców, które w nowoczesnym Ośrodku Badawczo-Rozwojowym Olimp Labs poddano licznym analizom czystości, w tym badaniom pod kątem poziomu niebezpiecznych metali ciężkich. Jakość jest pojęciem leżącym u podstaw całej koncepcji biznesowej definiującej firmę farmaceutyczną Olimp Laboratories. Zdajemy sobie sprawę, że tylko bezwzględne przestrzeganie surowych norm jakościowych jest w stanie zapewnić pełną satysfakcję naszych klientów oraz prawidłowy rozwój całego przedsiębiorstwa.
Dla kogo baton Olimp Nutramil Complex Diabetic?
Ciesz się smakiem pysznego batona - zawsze i o każdej porze dnia! Baton Olimp Nutramil Complex Diabetic może być stosowany jako uzupełnienie codziennej diety w kluczowe składniki odżywcze.
To doskonała propozycja do postępowania dietetycznego u osób niedożywionych lub zagrożonych niedożywieniem związanym z chorobą, w szczególności dla pacjentów z cukrzycą i hiperglikemią.
Baton Olimp Nutramil Complex Diabetic jest również przeznaczony dla osób niedożywionych lub z ryzykiem niedożywienia w tym:
- w stanach ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko
- u pacjentów z cukrzycą i zaburzeniami metabolizmu glukozy
- w chorobie nowotworowej
- w czasie prehabilitacji
- w czasie rehabilitacji i rekonwalescencji
Baton Olimp Nutramil Complex Diabetic to produkt gotowy do spożycia po otwarciu w ciągu 24 godzin. Zaleca się spożywać 1-2 batony dziennie lub inaczej, zgodnie z zaleceniami lekarza.
Olimp Nutramil Complex Diabetic - dieta wysokobiałkowa, wysokobłonnikowa i wysokoenergetyczna!
Skład
Baton Olimp Nutramil Complex Diabetic. Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego.
Smak: ciasteczkowy
Składniki: 32% białka mleka, 17% polewa z mlecznej czekolady (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), polidekstroza, fruktooligosacharydy, olej roślinny (rzepakowy), syrop glukozowy, L-leucyna, substancja utrzymująca wilgoć – glicerol; aromaty, węglan wapnia, cytrynian sodu, chlorek sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego, PureWay-C® (kwas L-askorbinowy – wit. C, bioflawonoidy cytrusowe), tlenek magnezu, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, glukonian cynku, emulgator – lecytyny (sojowe); nikotynamid – niacyna, glukonian manganu, cholekalcyferol – wit. D, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, selenian(IV) sodu, palmitynian retinylu – wit. A, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy – tiamina, filochinon (fitomenadion) – wit. K, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, jodek potasu, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, molibdenian(VI) sodu, D-biotyna – biotyna.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, ryb.
Wersja: 2
|
Informacja żywieniowa |
60 g - 1 baton |
na 100 g |
|
Wartość energetyczna |
965 kJ/ 231 kcal |
1608 kJ/ 385 kcal |
|
Tłuszcz |
10,2 g |
17 g |
|
Węglowodany |
12,6 g |
21 g |
|
Błonnik |
8,4 g |
14 g |
|
Białko |
18 g |
30 g |
|
L-leucyna |
3 g |
5 g |
|
Sól |
0,25 g |
0,42 g |
|
Witamina A (µg RE) |
164,4 µg |
274 µg |
|
Witamina D |
5,2 µg |
8,6 µg |
|
Witamina K |
15,6 µg |
26 µg |
|
Witamina C |
42 mg |
70 mg |
|
Tiamina |
0,4 mg |
0,7 mg |
|
Ryboflawina |
0,52 mg |
0,86 mg |
|
Witamina B6 |
0,52 mg |
0,86 mg |
|
Niacyna (mg NE) |
4,2 mg |
7 mg |
|
Kwas foliowy |
49,2 µg |
82 µg |
|
Kwas pantotenowy |
1,6 mg |
2,6 mg |
|
Biotyna |
11,4 µg |
19 µg |
|
Witamina E (mg α-TE) |
4,2 mg |
7 mg |
|
Sód |
99,6 mg |
166 mg |
|
Chlorki |
78,6 mg |
131 mg |
|
Potas |
186 mg |
310 mg |
|
Wapń |
328,8 mg |
548 mg |
|
Fosfor |
151,2 mg |
252 mg |
|
Magnez |
39,6 mg |
66 mg |
|
Cynk |
2,3 mg |
3,9 mg |
|
Jod |
23,4 µg |
39 µg |
|
Selen |
7,8 µg |
13 µg |
|
Mangan |
0,4 mg |
0,7 mg |
|
Chrom |
6 µg |
10 µg |
|
Molibden |
31,2 µg |
52 µg |
Smak: czekoladowo-malinowy
Składniki: 32% białka mleka, 17% polewa z mlecznej czekolady (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), polidekstroza, fruktooligosacharydy, olej roślinny (rzepakowy), syrop glukozowy, L-leucyna, substancja utrzymującą wilgoć – glicerol; aromaty, ok. 1,5% malina liofilizowana, węglan wapnia, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy 10-12%), cytrynian sodu, chlorek sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego, PureWay-C® (kwas L-askorbinowy – wit. C, bioflawonoidy cytrusowe), tlenek magnezu, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, glukonian cynku, emulgator – lecytyny (sojowe); nikotynamid – niacyna, glukonian manganu, cholekalcyferol – wit. D, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, selenian(IV) sodu, palmitynian retinylu – wit. A, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy – tiamina, filochinon (fitomenadion) – wit. K, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, jodek potasu, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, molibdenian(VI) sodu, D-biotyna – biotyna.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, ryb.
|
Informacja żywieniowa |
60 g - 1 baton |
na 100 g |
|
Wartość energetyczna |
969 kJ/ 230 kcal |
1599 kJ/ 383 kcal |
|
Tłuszcz |
10,2 g |
17 g |
|
Węglowodany |
12,6 g |
21 g |
|
Błonnik |
9 g |
15 g |
|
Białko |
17,4 g |
29 g |
|
L-leucyna |
3 g |
5 g |
|
Sól |
0,25 g |
0,42 g |
|
Witamina A (µg RE) |
164,4 µg |
274 µg |
|
Witamina D |
5,2 µg |
8,6 µg |
|
Witamina K |
15,6 µg |
26 µg |
|
Witamina C |
42 mg |
70 mg |
|
Tiamina |
0,4 mg |
0,7 mg |
|
Ryboflawina |
0,52 mg |
0,86 mg |
|
Witamina B6 |
0,52 mg |
0,86 mg |
|
Niacyna (mg NE) |
4,2 mg |
7 mg |
|
Kwas foliowy |
49,2 µg |
82 µg |
|
Kwas pantotenowy |
1,6 mg |
2,6 mg |
|
Biotyna |
11,4 µg |
19 µg |
|
Witamina E (mg α-TE) |
4,2 mg |
7 mg |
|
Sód |
99,6 mg |
166 mg |
|
Chlorki |
78,6 mg |
131 mg |
|
Potas |
186 mg |
310 mg |
|
Wapń |
328,8 mg |
548 mg |
|
Fosfor |
151,2 mg |
252 mg |
|
Magnez |
39,6 mg |
66 mg |
|
Cynk |
2,3 mg |
3,9 mg |
|
Jod |
23,4 µg |
39 µg |
|
Selen |
7,8 µg |
13 µg |
|
Mangan |
0,4 mg |
0,7 mg |
|
Chrom |
6 µg |
10 µg |
|
Molibden |
31,2 µg |
52 µg |
Wersja: 2
Zastosowanie i bezpieczeństwo
Do postępowania dietetycznego u osób niedożywionych lub zagrożonych niedożywieniem związanym z chorobą, w szczególności dla pacjentów z cukrzycą i hiperglikemią.
Dla osób niedożywionych lub z ryzykiem niedożywienia w tym:
- w stanach ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko
- u pacjentów z cukrzycą i zaburzeniami metabolizmu glukozy
- w chorobie nowotworowej
- w czasie prehabilitacji
- w czasie rehabilitacji i rekonwalescencji
Instrukcja stosowania: zależnie od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu oraz stosowanej diety a w szczególności zawartości w niej białka, błonnika i węglowodanów, 1-2 batony na dobę jako uzupełnienie diety, o ile lekarz nie zaleci inaczej.
Instrukcja przygotowania: produkt gotowy do spożycia. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
Ważna informacja: produkt przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza. Baton jest środkiem spożywczym niekompletnym pod względem odżywczym i nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia. Produkt może być przeznaczony dla dzieci, o ile lekarz zaleci jego stosowanie.
Środki ostrożności i przeciwwskazania: nie stosować w przypadku nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować w galaktozemii. Stosować ostrożnie u pacjentów z zaburzeniami czynności nerek.
Producent
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: [email protected]
+48 14 680 32 00

Deutschland
France
