BEZPŁATNA DOSTAWA DPD PICKUP POWYŻEJ 149 zł
logo dpd pickup
Olimp Nutramil Complex Diabetic - 60 g
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego

Olimp Nutramil Complex Diabetic - 60 g

Olimp Nutramil Complex Diabetic - 60 g
7,99 zł
133,17 zł za 1kg
EAN:
Kup do 19:00 - dostawa jutro
Darmowa dostawa od 149 zł z DPD Pickup lub Paczkomat InPost 24/7
Gwarancja bezpiecznych zakupów z Olimp!
Olimp Premium Club
Punkty OPC: + pkt

Opis

Baton Olimp Nutramil Complex Diabetic - dieta wysokobiałkowa, wysokobłonnikowa i wysokoenergetyczna!

Olimp-Smart

Dieta wysokobiałkowa, wysokobłonnikowa i wysokoenergetyczna? Tylko z batonem Olimp Nutramil Complex Diabetic! To przepyszna przekąska z popularnej linii Nutramil ułatwiająca uzupełnienie diety w kluczowe składniki odżywcze. Przede wszystkim dostarcza solidną porcję białka (smak ciasteczkowy 18 g – 1 baton) wzbogaconego L-leucyną oraz błonnikiem (smak czekoladowo-malinowy 9 g - 1 baton). Każdy kęs batona to także zastrzyk dodatkowej energii w postaci cennych węglowodanów.

Zalety stosowania Olimp Nutramil Complex Diabetic

  • Solidna porcja białka.
  • Dodatkowa energia w postaci węglowodanów.
  • Dieta wysokobłonnikowa (smak czekoladowo-malinowy 9 g - 1 baton).
  • Uzupełnienie diety w witaminy i minerały.
  • Dwa rewelacyjne smaki: czekoladowo-malinowy i ciasteczkowy.
  • Pyszna polewa z mlecznej czekolady, która dodatkowa podkreśla wyjątkowy smak batona.
  • Jakość – baton Olimp jako żywność specjalnego przeznaczenia medycznego spełnia surowe normy jakościowe. Baton został wyprodukowany z wysokiej klasy surowców, które w nowoczesnym Ośrodku Badawczo-Rozwojowym Olimp Labs poddano licznym analizom czystości, w tym badaniom pod kątem poziomu niebezpiecznych metali ciężkich. Jakość jest pojęciem leżącym u podstaw całej koncepcji biznesowej definiującej firmę farmaceutyczną Olimp Laboratories. Zdajemy sobie sprawę, że tylko bezwzględne przestrzeganie surowych norm jakościowych jest w stanie zapewnić pełną satysfakcję naszych klientów oraz prawidłowy rozwój całego przedsiębiorstwa.

Dla kogo baton Olimp Nutramil Complex Diabetic?

Ciesz się smakiem pysznego batona - zawsze i o każdej porze dnia! Baton Olimp Nutramil Complex Diabetic może być stosowany jako uzupełnienie codziennej diety w kluczowe składniki odżywcze. 

To doskonała propozycja do postępowania dietetycznego u osób niedożywionych lub zagrożonych niedożywieniem związanym z chorobą, w szczególności dla pacjentów z cukrzycą i hiperglikemią. 

Baton Olimp Nutramil Complex Diabetic jest również przeznaczony dla osób niedożywionych lub z ryzykiem niedożywienia w tym:

  • w stanach ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko
  • u pacjentów z cukrzycą i zaburzeniami metabolizmu glukozy
  • w chorobie nowotworowej
  • w czasie prehabilitacji
  • w czasie rehabilitacji i rekonwalescencji

Baton Olimp Nutramil Complex Diabetic to produkt gotowy do spożycia po otwarciu w ciągu 24 godzin. Zaleca się spożywać 1-2 batony dziennie lub inaczej, zgodnie z zaleceniami lekarza.

Olimp Nutramil Complex Diabetic - dieta wysokobiałkowa, wysokobłonnikowa i wysokoenergetyczna!

Skład

Baton Olimp Nutramil Complex Diabetic. Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego.

Smak: ciasteczkowy

Składniki: 32% białka mleka, 17% polewa z mlecznej czekolady (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), polidekstroza, fruktooligosacharydy, olej roślinny (rzepakowy), syrop glukozowy, L-leucyna, substancja utrzymująca wilgoć – glicerol; aromaty, węglan wapnia, cytrynian sodu, chlorek sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego, PureWay-C® (kwas L-askorbinowy – wit. C, bioflawonoidy cytrusowe), tlenek magnezu, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, glukonian cynku, emulgator – lecytyny (sojowe); nikotynamid – niacyna, glukonian manganu, cholekalcyferol – wit. D, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, selenian(IV) sodu, palmitynian retinylu – wit. A, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy – tiamina, filochinon (fitomenadion) – wit. K, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, jodek potasu, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, molibdenian(VI) sodu, D-biotyna – biotyna.

Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, ryb.

Wersja: 2

Informacja żywieniowa 

60 g - 1 baton

na 100 g

Wartość energetyczna

965 kJ/ 231 kcal 

1608 kJ/ 385 kcal

Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone

10,2 g
3,2 g

17 g
5,2 g

Węglowodany
w tym cukry

12,6 g
8,4 g

21 g
14 g

Błonnik

8,4 g

14 g

Białko

18 g

30 g

L-leucyna 

3 g

5 g

Sól 

0,25 g

0,42 g

Witamina A (µg RE)

164,4 µg

274 µg

Witamina D 

5,2 µg

8,6 µg

Witamina K

15,6 µg

26 µg

Witamina C

42 mg 

70 mg

Tiamina

0,4 mg 

0,7 mg

Ryboflawina

0,52 mg

0,86 mg

Witamina B6  

0,52 mg

0,86 mg

Niacyna (mg NE) 

4,2 mg

7 mg

Kwas foliowy 

49,2 µg

82 µg

Kwas pantotenowy 

1,6 mg 

2,6 mg

Biotyna

11,4 µg

19 µg

Witamina E (mg α-TE)

4,2 mg

7 mg

Sód

99,6 mg

166 mg

Chlorki

78,6 mg 

131 mg

Potas

186 mg 

310 mg

Wapń

328,8 mg 

548 mg

Fosfor

151,2 mg 

252 mg

Magnez

39,6 mg 

66 mg

Cynk

2,3 mg 

3,9 mg

Jod

23,4 µg

39 µg

Selen

7,8 µg

13 µg

Mangan

0,4 mg 

0,7 mg

Chrom

6 µg

10 µg

Molibden

31,2 µg

52 µg

 

Smak: czekoladowo-malinowy

Składniki: 32% białka mleka, 17% polewa z mlecznej czekolady (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), polidekstroza, fruktooligosacharydy, olej roślinny (rzepakowy), syrop glukozowy, L-leucyna, substancja utrzymującą wilgoć – glicerol; aromaty, ok. 1,5% malina liofilizowana, węglan wapnia, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy 10-12%), cytrynian sodu, chlorek sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego, PureWay-C® (kwas L-askorbinowy – wit. C, bioflawonoidy cytrusowe), tlenek magnezu, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, glukonian cynku, emulgator – lecytyny (sojowe); nikotynamid – niacyna, glukonian manganu, cholekalcyferol – wit. D, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, selenian(IV) sodu, palmitynian retinylu – wit. A, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy – tiamina, filochinon (fitomenadion) – wit. K, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, jodek potasu, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, molibdenian(VI) sodu, D-biotyna – biotyna.

Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, ryb.

Informacja żywieniowa 

60 g - 1 baton

na 100 g

Wartość energetyczna

969 kJ/ 230 kcal 

1599 kJ/ 383 kcal

Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone

10,2 g
3,2 g

17 g
5,2 g

Węglowodany
w tym cukry

12,6 g
8,4 g

21 g
14 g

Błonnik

9 g

15 g

Białko

17,4 g

29 g

L-leucyna 

3 g

5 g

Sól 

0,25 g

0,42 g

Witamina A (µg RE)

164,4 µg

274 µg

Witamina D 

5,2 µg

8,6 µg

Witamina K

15,6 µg

26 µg

Witamina C

42 mg 

70 mg

Tiamina

0,4 mg 

0,7 mg

Ryboflawina

0,52 mg

0,86 mg

Witamina B6  

0,52 mg

0,86 mg

Niacyna (mg NE) 

4,2 mg

7 mg

Kwas foliowy 

49,2 µg

82 µg

Kwas pantotenowy 

1,6 mg 

2,6 mg

Biotyna

11,4 µg

19 µg

Witamina E (mg α-TE)

4,2 mg

7 mg

Sód

99,6 mg

166 mg

Chlorki

78,6 mg 

131 mg

Potas

186 mg 

310 mg

Wapń

328,8 mg 

548 mg

Fosfor

151,2 mg 

252 mg

Magnez

39,6 mg 

66 mg

Cynk

2,3 mg 

3,9 mg

Jod

23,4 µg

39 µg

Selen

7,8 µg

13 µg

Mangan

0,4 mg 

0,7 mg

Chrom

6 µg

10 µg

Molibden

31,2 µg

52 µg

Wersja: 2

Zastosowanie i bezpieczeństwo

Do postępowania dietetycznego u osób niedożywionych lub zagrożonych niedożywieniem związanym z chorobą, w szczególności dla pacjentów z cukrzycą i hiperglikemią.

Dla osób niedożywionych lub z ryzykiem niedożywienia w tym:

  • w stanach ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko
  • u pacjentów z cukrzycą i zaburzeniami metabolizmu glukozy
  • w chorobie nowotworowej
  • w czasie prehabilitacji
  • w czasie rehabilitacji i rekonwalescencji

Instrukcja stosowania: zależnie od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu oraz stosowanej diety a w szczególności zawartości w niej białka, błonnika i węglowodanów, 1-2 batony na dobę jako uzupełnienie diety, o ile lekarz nie zaleci inaczej.

Instrukcja przygotowania: produkt gotowy do spożycia. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.

Ważna informacja: produkt przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza. Baton jest środkiem spożywczym niekompletnym pod względem odżywczym i nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia. Produkt może być przeznaczony dla dzieci, o ile lekarz zaleci jego stosowanie.

Środki ostrożności i przeciwwskazania: nie stosować w przypadku nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować w galaktozemii. Stosować ostrożnie u pacjentów z zaburzeniami czynności nerek.

Producent

OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: [email protected]
+48 14 680 32 00

Opinie
Wersja produktu 1
Baton Olimp Nutramil Complex Diabetic - 60 g
7,99 zł
133,17 zł za 1kg
Ładuję...