- Baton wysokobiałkowy – 13 g białka (1 baton – 50 g)
- Pomoc we wzroście i w utrzymaniu masy mięśniowej (białko)
- Baton białkowy bez dodatku cukrów1
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
- Dodatek bakterii kwasu mlekowego – bezpieczny i przebadany szczep probiotyczny2 Lactobacillus rhamnosus GG – który pomaga w uzupełnieniu naturalnej mikroflory jelitowej
- Przepyszna fit przekąska w okresie redukcji tkanki tłuszczowej – tylko 195 kcal (1 baton – 50 g)
- Pyszny, malinowy smak, polewa z prawdziwej czekolady
- SKU
- Olimp Mr Zerro Protein Bar + - 50 g
- Opakowanie
- 50 g
Opis
Olimp Mr Zerro Protein Bar+ białkowa przekąska z probiotykiem3 – smaczna i bez dodatku cukrów4
Koniec z monotonną dietą „na redukcji”! Koniec z podjadaniem niezdrowych, „nabitych” cukrem i pustymi kaloriami słodyczy! Czas na prawdziwą ucztę! Sięgnij po solidną porcję białka i błonnika. Oto Twój nowy sprzymierzeniec w drodze po wymarzoną sylwetkę! Spróbuj wysokobiałkowego batona Olimp Mr Zerro Protein Bar+ z dodatkiem bakterii kwasu mlekowego i przekonaj się, że dieta nie musi być nudna! Tylko zdrowa, smaczna i bez dodatku cukrów5.
Baton białkowy Olimp Mr Zerro Protein Bar+ z probiotykiem6- skład
Odchudzasz się i pracujesz nad sylwetką? Świetnie! Szukasz pysznej i zarazem „legalnej” alternatywy dla słodyczy? Doskonale! Chcesz w smaczny sposób urozmaicić swoją dietę i jednocześnie zadbać o naturalną mikroflorę jelitową? Idealnie! Baton białkowy bez dodatku cukru7 marki Olimp Sport Nutrition sprawdzi się w każdej z wyżej wymienionych sytuacji. To pyszna przekąska przed i po treningu, w trakcie intensywnego dnia w pracy, na uczelni, na wakacjach, podczas długiej podróży autem.
Jak dobrze wiesz, „na redukcji”, kiedy walczysz z oporną tkanką tłuszczową musisz dostarczyć mięśniom białko. Proteiny pomagają bowiem w utrzymaniu beztłuszczowej masy mięśniowej i przyczyniają się do jej wzrostu. Wyjątkowy w smaku baton Olimp Mr Zerro Protein Bar+ (50 g) zawiera 13 g białka pochodzącego z połączenia koncentratu białek mleka (MPC), popularnego koncentratu białek serwatkowych (WPC), białka jaja oraz hydrolizatu kolagenu.
Brak dodatku cukrów8 to kolejna z zalet proteinowego batona Olimp Mr Zerro Protein Bar+ z probiotykiem9.
Baton białkowy Olimp z probiotykiem10! Wsparcie naturalnej mikrofory
Prawdziwą innowacją czyniącą baton Olimp Mr Zerro Protein Bar+ wyjątkowym na rynku jest wzbogacenie go w bezpieczny i przebadany na szeroką skalę probiotyczny11 szczep Lactobacillus rhamnosus GG, dzięki któremu uzupełnisz mikrobiom. Bakterie probiotyczne12 zawarte w proteinowej przekąsce Olimp zostały zabezpieczone metodą mikrokapsułkowania, co sprawia, że trafiają do jelit w niezmienionej formie, a to z kolei dodatkowo zwiększa ich przeżywalność w produkcie.
Wzbogacenie diety w przepyszny baton marki Olimp Sport Nutrition z probiotykiem13:
- pomaga uzupełnić naturalną mikroflorę jelitową i zapewnić jej stabilizację,
- wpływa na homeostazę glukozy, sprzyja poprawie wrażliwości na insulinę i redukcji akumulacji lipidów, co może okazać się istotne w trakcie walki z nadwagą14,
- oddziałuje na układ odpornościowy poprzez aktywację receptorów immunologicznych15.
Olimp Mr Zerro Protein Bar+ z probiotykiem16 to konkretne wsparcie w walce z nadwagą. Wysokobiałkowy baton jest także polecany jako uzupełnienie diety podczas i po zakończeniu antybiotykoterapii .
To jednak nie wszystko! Przekąska stanowi również źródło błonnika pokarmowego. Nie bez znaczenia zastosowano tutaj błonnik w postaci fruktooligosacharydów, które wykazują działanie prebiotyczne17 i w konsekwencji wpływają na pracę mikroflory jelitowej.
Skład batona uzupełniono porcją wybranych witamin z grupy B (tiamina, niacyna, witamina B6) oraz minerałów (cynk – wysoko przyswajalny chelat aminokwasowy Albion™, selen, chrom, jod).
Baton białkowy Olimp Mr Zerro Protein Bar+ - zalety
- Baton wysokobiałkowy – 13 g białka (1 baton – 50 g).
- Pomoc we wzroście masy mięśniowej (białko).
- Wsparcie w utrzymaniu masy mięśniowej (białko).
- Wyjątkowa w smaku fit przekąska polecana w okresie redukcji tkanki tłuszczowej – tylko 195 kcal (1 baton – 50 g).
- Baton białkowy bez dodatku cukrów18 - pyszna alternatywa dla słodyczy i słodkich lub słonych przekąsek.
- Dodatek bakterii kwasu mlekowego (zawartość w jednym batonie to minimum 109 CFU!).
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego - badania epidemiologiczne wskazują, że spożycie błonnika jest powiązane z niższą masą ciała19.
- Dodatek witamin i składników mineralnych, które biorą udział w wielu procesach zachodzących w organizmie.
- Pomoc w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni i układu odpornościowego (witamina D).
- Pomoc w prawidłowym funkcjonowaniu serca (tiamina).
- Pomoc w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu energetycznego (tiamina, niacyna, witamina B6, jod).
- Pomoc w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego (tiamina, niacyna, witamina B6).
- Pomoc w zmniejszeniu uczucia zmęczenia i znużenia (niacyna, witamina B6).
- Pomoc w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu węglowodanów, kwasów tłuszczowych i makroskładników odżywczych (cynk – chelat Albion™).
- Pomoc w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych i w utrzymaniu prawidłowego poziomu glukozy we krwi (chrom).
- Pyszny, malinowy smak.
- Polewa z prawdziwej czekolady.
- Produkt aromatyzowany.
- Fit przekąska przed i po treningu, w pracy, w podróży autem, na uczelni, na wycieczce, o każdej porze dnia, kiedy dopada głód, podczas i po zakończeniu antybiotykoterapii.
Białkowy baton Baton białkowy Olimp Mr Zerro Protein Bar+ powstał z myślą o osobach dorosłych, aktywnych fizycznie, trenujących zarówno amatorsko, jak i wyczynowo. Zaliczany do grona żywności funkcjonalnej produkt marki Olimp Sport Nutrition należy traktować jak uzupełnienie diety.
Olimp Mr Zerro Protein Bar+ białkowa przekąska z probiotykiem20 – smaczna i bez dodatku cukrów21
Skład
Olimp Mr Zerro Protein Bar+ **Wysokobiałkowy baton (26% białka) w czekoladzie (20%), z warstwą o smaku malinowym (17%), maliną liofilizowaną (1%), z dodatkiem wybranych witamin i składników mineralnych oraz bakterii kwasu mlekowego. Zawiera substancję słodzącą. *Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Składniki: 30% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka MPC, koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), białko jaja, hydrolizat kolagenu], 20% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], fruktooligosacharydy, substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), polidekstroza, tłuszcz kakaowy, mleko zagęszczone, 1% malina liofilizowana, aromaty (zawierają mleko), substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; mikrokapsułkowane żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), regulator kwasowości – kwas cytrynowy; emulgator – lecytyny (sojowe); barwnik – karmin; sól, amid kwasu nikotynowego – niacyna, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, chlorowodorek tiaminy – tiamina
(wit. B1), jodek potasu, selenian(IV) sodu, chlorek chromu(III) i jego sześciowodzian, cholekalcyferol – wit. D. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, ryb.
| Informacja o wartości odżywczej | na 100 g | na porcję (baton 50 g) |
| Wartość energetyczna | 1636 kJ/ 393 kcal | 813 kJ/ 195 kcal |
| Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
19 g 6,6 g |
9,4 g 3,3 g |
| Węglowodany w tym cukry w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) |
26 g 3,5 g 20 g |
13 g 1,7 g 10 g |
| Błonnik | 17 g | 8,4 g |
| Białko | 26 g | 13 g |
| Sól | 0,19 g | 0,10 g |
| Wit. D | 5 μg (100%#) | 2,5 μg (50%#) |
| Tiamina (wit. B1) | 0,34 mg (30%#) | 0,17 mg (15%#) |
| Niacyna | 4,8 mg (30%#) | 2,4 mg (15%#) |
| Wit. B6 | 0,42 mg (30%#) | 0,21 mg (15%#) |
| Cynk | 3 mg (30%#) | 1,5 mg (15%#) |
| Selen | 16,5 μg (30%#) | 8,25 μg (15%#) |
| Chrom | 12 μg (30%#) | 6 μg (15%#) |
| Jod | 45 μg (30%#) | 22,5 μg (15%#) |
| Bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus GG | 2 mld (2x109 CFU##) | 1 mld (1x109 CFU##) |
#RWS – referencyjne wartości spożycia.
##CFU – jednostka tworząca kolonię bakterii.
Zastosowanie i bezpieczeństwo
Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
***Ilustracja ma na celu jedynie przedstawienie smaku i aromatu produktu.
Najlepiej spożyć przed: patrz białe pole. Warunki przechowywania: przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.
Przypisy
1) Baton Olimp Mr Zerro Protein Bar zawiera naturalnie występujące cukry.
2) gr. pro – bios – dla życia.
3) gr. pro – bios – dla życia.
4) Baton Olimp Mr Zerro Protein Bar zawiera naturalnie występujące cukry.
5) Baton Olimp Mr Zerro Protein Bar zawiera naturalnie występujące cukry.
6) gr. pro – bios – dla życia.
7) Baton Olimp Mr Zerro Protein Bar zawiera naturalnie występujące cukry.
8) Baton Olimp Mr Zerro Protein Bar zawiera naturalnie występujące cukry.
9) gr. pro – bios – dla życia.
10) gr. pro – bios – dla życia.
11) gr. pro – bios – dla życia.
12) gr. pro – bios – dla życia.
13) gr. pro – bios – dla życia.
14) Badania na ludziach: Diabetes & Metabolic Syndrome: Clinical Research & Reviews, Volume 14, Issue 5, 2020,Pages 907-909. Badania na zwierzętach - Life 2022, 12(8), 1187, Int J Food Sci. 2020; 2020: 6108575.
15) Badania na liniach komórkowych - Sci Rep 6, 22845 (2016), Journal of Microbiology, Immunology and Infection, Volume 50, Issue 5, 2017, Pages 700-713.
16) gr. pro – bios – dla życia.
17) gr. pre – bios – przed życiem.
18) Baton Olimp Mr Zerro Protein Bar zawiera naturalnie występujące cukry.
19) Clark MJ, Slavin JL. The effect of fiber on satiety and food intake: a systematic review. J Am Coll Nutr. 2013;32(3):200-11. Doi: 10.1080/07315724.2013.791194. PMID: 23885994.
20) gr. pro – bios – dla życia.
21) Baton Olimp Mr Zerro Protein Bar zawiera naturalnie występujące cukry.
Producent
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: [email protected]
+48 14 680 32 00

Deutschland
France


