
- Pyszny baton wysokoenergetyczny (smak czekoladowo-truskawkowy 238 kcal - 1 baton)
- Wysoka zawartość białka (16,8 g – 1 baton)
- Uzupełnienie diety w niezbędne składniki pokarmowe (białko, węglowodany, tłuszcze, witaminy i minerały)
- Rewelacyjne smaki (czekoladowo-truskawkowy i kokosowy), polewa z mlecznej czekolady
- Baton do postępowania dietetycznego w stanach ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko: w niedożywieniu lub ryzyku jego wystąpienia związanym z chorobą (m.in. nowotworową, rozległymi oparzeniami, anoreksją), w okresach rehabilitacji i rekonwalescencji
Kup produkt w opakowaniu zbiorczym:
- SKU
- Nutramil-Complex-Protein-60-g
- Opakowanie
- 60 g
Opis
Baton Olimp Nutramil Complex Protein – dieta wysokobiałkowa i wysokoenergetyczna!
Dieta wysokobiałkowa może być trudna do zrealizowania w przypadku niedożywienia. To stan, w którym organizm nie otrzymuje wystarczającej ilości składników odżywczych. W takiej sytuacji wsparciem może okazać się baton Olimp Nutramil Complex Protein, który doskonale sprawdza się u osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko. Każdy kęs tej rewelacyjnej w smaku zdrowej przekąski pozwala uzupełnić dietę o niezbędne składniki odżywcze.
Baton jako żywność specjalnego przeznaczenia medycznego stanowi wartościowy dodatek do diety dla osób z niedożywieniem lub ryzykiem jego wystąpienia. To produkt łatwy w użyciu, który można spożyć w dowolnym miejscu i czasie, jako pełnowartościową przekąskę lub uzupełnienie posiłku. Zadbaj o dietę wysokobiałkową i wysokoenergetyczną z batonem marki Olimp Labs - Nutramil Complex Protein!
Olimp Nutramil Complex Protein - skład
Białko jest kluczowym składnikiem w okresie rehabilitacji, rekonwalescencji czy w niedożywieniu lub w przypadku ryzyka jego wystąpienia, które może być związane z np. z chorobą. Z tą właśnie myślą powstał baton Olimp Nutramil Complex Protein. Ta niewielka lecz odżywcza i zarazem rewelacyjna w smaku przekąska w polewie z mlecznej czekolady zawiera wysoką porcję białka (16,8 g) wzbogaconą L-leucyną, aminokwasem egzogennym, którego organizm sam nie potrafi syntetyzować.
W składzie wysokobiałkowego batona Olimp Nutramil Complex Protein są również węglowodany oraz tłuszcze. Jak wiadomo, ich brak w diecie nie zapewni organizmowi wystarczającej ilości dodatkowej energii. Wysokoenergetyczny baton marki Olimp Labs pozwala na szybkie uzupełnienie poziomu kalorii (smak czekoladowo-truskawkowy 238 kcal - 1 baton), co jest istotne m.in. w przypadku osób z niedożywieniem!
Oprócz solidnej porcji białka, węglowodanów i tłuszczu baton Olimp Nutramil Complex Protein zawiera witaminy i składniki mineralne. Wśród witamin nie mogło zabraknąć m.in. witaminy C w innowacyjnej formie PureWay-C®. Postać ta w stosunku do kwasu L-askorbinowego wyróżnia się doskonałym wchłanianiem i siłą antyoksydacyjną.
Zalety Olimp Nutramil Complex Protein
- Baton wysokobiałkowy - wysoka zawartość białka (16,8 g – 1 baton).
- Bogaty profil aminokwasowy.
- Baton wysokoenergetyczny (smak czekoladowo-truskawkowy 238 kcal - 1 baton).
- Dodatkowa energia (węglowodany).
- Przepyszna przekąska w diecie wysokobiałkowej i wysokoenergetycznej.
- Solidna porcja białka i dodatkowej energii (węglowodany) zawsze w zasięgu ręki.
- Dwa rewelacyjne smaki: czekoladowo-truskawkowy i kokosowy.
- Pyszna polewa z mlecznej czekolady, która dodatkowa podkreśla wyjątkowy smak batona.
- Jakość – baton Olimp jako żywność specjalnego przeznaczenia medycznego spełnia surowe normy jakościowe. Baton został wyprodukowany z wysokiej klasy surowców, które w nowoczesnym Ośrodku Badawczo-Rozwojowym Olimp Labs poddano licznym analizom czystości, w tym badaniom pod kątem poziomu niebezpiecznych metali ciężkich. Jakość jest pojęciem leżącym u podstaw całej koncepcji biznesowej definiującej firmę farmaceutyczną Olimp Laboratories. Zdajemy sobie sprawę, że tylko bezwzględne przestrzeganie surowych norm jakościowych jest w stanie zapewnić pełną satysfakcję naszych klientów oraz prawidłowy rozwój całego przedsiębiorstwa.
Dla kogo baton Olimp Nutramil Complex Protein?
Baton Olimp Nutramil Complex Protein może być stosowany jako uzupełnienie codziennej diety w kluczowe składniki odżywcze. To doskonała propozycja dla osób ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko, w szczególności dla osób w niedożywieniu lub z ryzykiem jego wystąpienia związanym z chorobą, taką jak np. nowotwory czy rozległe oparzenia. Wysokobiałkowy oraz wysokoenergetyczny baton marki Olimp Labs jest polecany również osobom borykającym się z anoreksją oraz w okresach rehabilitacji i rekonwalescencji.
Kto jest szczególnie narażony na pogorszenie stanu odżywiania?
- Do zaburzeń stanu odżywienia może dojść w wyniku choroby, która powoduje utratę apetytu, spożywania niepełnowartościowych i źle zbilansowanych posiłków.
- Do zaburzeń stanu odżywienia może też dojść w trakcie i po pobycie w szpitalu, przed i po operacji, w trakcie rehabilitacji, u osób starszych, przyjmujących wiele leków, leczących się na choroby neurologiczne, choroby układu oddechowego, pokarmowego, po przebytej chorobie.
Jak stosować baton Olimp Nutramil Complex Protein?
Baton Olimp Nutramil Complex Protein to produkt gotowy do spożycia w ciągu 24 godzin po otwarciu. Ilość batonów, które można zjeść w ciągu dnia najlepiej skonsultować z lekarzem.
Olimp Nutramil Complex Protein – dieta wysokobiałkowa i wysokoenergetyczna!
Skład
Baton Olimp Nutramil Complex Protein. Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego.
Smak kokosowy:
Składniki: 32% białka mleka, syrop glukozowy, 17% polewa z mlecznej czekolady (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), olej roślinny (rzepakowy), L-leucyna, fruktooligosacharydy, polidekstroza, substancja utrzymująca wilgoć – glicerol; aromaty, węglan wapnia, cytrynian sodu, chlorek sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego, emulgator – lecytyny (sojowe); PureWay-C® (kwas L-askorbinowy – wit. C, bioflawonoidy cytrusowe), tlenek magnezu, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, glukonian cynku, nikotynamid – niacyna, glukonian manganu, cholekalcyferol – wit. D, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, selenian(IV) sodu, palmitynian retinylu – wit. A, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy – tiamina, filochinon (fitomenadion) – wit. K, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, molibdenian(VI) sodu, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, jodek potasu, D-biotyna – biotyna.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, ryb.
Wersja: 2
|
Informacja żywieniowa |
60 g - 1 baton |
na 100 g |
|
Wartość energetyczna |
965 kJ/ 231 kcal |
1659 kJ/ 395 kcal |
|
Tłuszcz |
9,6 g |
16 g |
|
Węglowodany |
19,8 g |
33 g |
|
Błonnik |
2,2 g |
3,7 g |
|
Białko |
16,8 g |
28 g |
|
L-leucyna |
3 g |
5 g |
|
Sól |
0,25 g |
0,41 g |
|
Witamina A (µg RE) |
164,4 µg |
274 µg |
|
Witamina D |
5,2 µg |
8,6 µg |
|
Witamina K |
15,6 µg |
26 µg |
|
Witamina C |
42 mg |
70 mg |
|
Tiamina |
0,4 mg |
0,7 mg |
|
Ryboflawina |
0,52 mg |
0,86 mg |
|
Witamina B6 |
0,52 mg |
0,86 mg |
|
Niacyna (mg NE) |
4,2 mg |
7 mg |
|
Kwas foliowy |
49,2 µg |
82 µg |
|
Kwas pantotenowy |
1,6 mg |
2,6 mg |
|
Biotyna |
11,4 µg |
19 µg |
|
Witamina E (mg α-TE) |
4,2 mg |
7 mg |
|
Sód |
98,4 mg |
164 mg |
|
Chlorki |
76,8 mg |
128 mg |
|
Potas |
192 mg |
320 mg |
|
Wapń |
328,8 mg |
548 mg |
|
Fosfor |
151,2 mg |
252 mg |
|
Magnez |
39,6 mg |
66 mg |
|
Cynk |
2,3 mg |
3,9 mg |
|
Jod |
23,4 µg |
39 µg |
|
Selen |
7,8 µg |
13 µg |
|
Mangan |
0,4 mg |
0,7 mg |
|
Chrom |
6 µg |
10 µg |
|
Molibden |
31,2 µg |
52 µg |
Smak: czekoladowo-truskawkowy
Składniki: 32% białka mleka, syrop glukozowy, 17% polewa z mlecznej czekolady (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy), olej roślinny (rzepakowy), L-leucyna, fruktooligosacharydy, polidekstroza, substancja utrzymującą wilgoć – glicerol; aromaty, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy 10-12%), weglan wapnia, cytrynian sodu, chlorek sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego, emulgator – lecytyny (sojowe); PureWay-C® (kwas L-askorbinowy – wit. C, bioflawonoidy cytrusowe), tlenek magnezu, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, glukonian cynku, nikotynamid – niacyna, glukonian manganu, cholekalcyferol – wit. D, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, selenian(IV) sodu, palmitynian retinylu – wit. A, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, ryboflawina, chlorowodorek tiaminy – tiamina, filochinon (fitomenadion) – wit. K, kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) – folian, molibdenian(VI) sodu, chlorek chromu(III) i jego heksahydrat, jodek potasu, D-biotyna – biotyna.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, ryb.
|
Informacja żywieniowa |
60 g - 1 baton |
na 100 g |
|
Wartość energetyczna |
998 kJ/ 238 kcal |
1663 kJ/396 kcal |
|
Tłuszcz |
9,6 g |
16 g |
|
Węglowodany |
19,8 g |
33 g |
|
Błonnik |
2,5 g |
4,2 g |
|
Białko |
16,8 g |
28 g |
|
L-leucyna |
3 g |
5 g |
|
Sól |
0,25 g |
0,41 g |
|
Witamina A (µg RE) |
164,4 µg |
274 µg |
|
Witamina D |
5,2 µg |
8,6 µg |
|
Witamina K |
15,6 µg |
26 µg |
|
Witamina C |
42 mg |
70 mg |
|
Tiamina |
0,4 mg |
0,7 mg |
|
Ryboflawina |
0,52 mg |
0,86 mg |
|
Witamina B6 |
0,52 mg |
0,86 mg |
|
Niacyna (mg NE) |
4,2 mg |
7 mg |
|
Kwas foliowy |
49,2 µg |
82 µg |
|
Kwas pantotenowy |
1,6 mg |
2,6 mg |
|
Biotyna |
11,4 µg |
19 µg |
|
Witamina E (mg α-TE) |
4,2 mg |
7 mg |
|
Sód |
98,4 mg |
164 mg |
|
Chlorki |
76,8 mg |
128 mg |
|
Potas |
192 mg |
320 mg |
|
Wapń |
328,8 mg |
548 mg |
|
Fosfor |
151,2 mg |
252 mg |
|
Magnez |
39,6 mg |
66 mg |
|
Cynk |
2,3 mg |
3,9 mg |
|
Jod |
23,4 µg |
39 µg |
|
Selen |
7,8 µg |
13 µg |
|
Mangan |
0,4 mg |
0,7 mg |
|
Chrom |
6 µg |
10 µg |
|
Molibden |
31,2 µg |
52 µg |
Zastosowanie i bezpieczeństwo
Produkt przeznaczony do postepowania dietetycznego w stanach ze zwiększonym zapotrzebowaniem na białko: w niedożywieniu lub ryzyku jego wystąpienia związanym z choroba (m.in. nowotworowa, rozległymi oparzeniami, anoreksja); w okresach rehabilitacji i rekonwalescencji. Instrukcja stosowania: zależnie od indywidualnego zapotrzebowania energetycznego organizmu, 1-2 batony na dobę jako uzupełnienie diety, o ile lekarz nie zaleci inaczej.
Instrukcja przygotowania: produkt gotowy do spożycia. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
Ważna informacja: produkt przeznaczony do stosowania pod nadzorem lekarza. Baton jest środkiem spożywczym niekompletnym pod względem odżywczym i nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia. Produkt może być przeznaczony dla dzieci, o ile lekarz zaleci jego stosowanie.
Środki ostrożności i przeciwwskazania: nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować w galaktozemii. Stosować ostrożnie u pacjentów z zaburzeniami czynności nerek.
Warunki przechowywania: przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.
Producent
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: [email protected]
+48 14 680 32 00

Deutschland
France
