Olimp System Protein 80® to suplement diety marki Olimp Sport Nutrition. Białkowy koncentrat w proszku. Zawiera substancje słodzące.
Kompozycja wysokiej jakości koncentratu białek serwatkowych (WPC), izolatu białek serwatkowych (WPI) i ultrafiltrowanych albumin jaja. Produkt uzupełniono o L-karnitynę.
Zestawienie koncentratu białek serwatkowych (WPC), izolatu białek serwatkowych (WPI) oraz albumin jaja w odpowiedniej proporcji prowadzi do uzyskania aktywnej kompozycji białek o zróżnicowanej kinetyce wchłaniania, zapewniającej długie utrzymanie wartości wolnych aminokwasów w organizmie.
Każda porcja (35 g) Olimp System Protein 80® to aż 27 g wysokiej jakości białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Odżywka białkowa polecana jest w szczególności amatorom i wyczynowytm sportowcom, dążącym do rozwoju masy mięśniowej.
Olimp System Protein 80®. Suplement diety. Białkowy koncentrat w proszku. Zawiera substancje słodzące.
Składniki: 97% kompleks białkowy (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), izolat białek serwatkowych (z mleka), ultrafiltrowane białko jaja), aromaty; regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; L-winian L-karnityny, witaminy (kwas L-askorbinowy – wit. C, octan DL-α-tokoferylu – wit. E, amid kwasu nikotynowego – niacyna, D-biotyna, octan retinylu – wit. A, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, cholekalcyferol – wit. D, kwas pteroilomonoglutaminowy – folian, monoazotan tiaminy – wit. B1, ryboflawina – wit. B2, cyjanokobalamina – wit. B12), emulgator – lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).
(A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.
Wartość odżywcza | na porcję (35 g + 100 ml1 wody) | na 2 porcje (70 g + 200 ml1 wody) | na 3 porcje (105 g + 300 ml1 wody) | w 100 g |
Wartość energetyczna | 571 kJ/ 135 kcal | 1140 kJ/ 270 kcal | 1712 kJ/ 405 kcal | 1628 kJ/ 385 kcal |
Tłuszcz, w tym: nasycone kwasy tłuszczowe |
2,1 g 0 g |
4,2 g 0 g |
6,3 g 0 g |
6,0 g 0 g |
Węglowodany, w tym: cukry |
2,0 g 1,4 g |
4,0 g 2,8 g |
6,0 g 4,2 g |
5,7 g 4 g |
Błonnik | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Białko | 27 g | 54 g | 81 g | 77 g |
Sól | 0,26 g | 0,53 g | 0,79 g | 0,75 g |
Witamina A (μg RE) | 42 μg | 84 μg | 126 μg (15,8%*) | 120 μg (15%*) |
Witamina D | 0,26 μg | 0,53 μg | 0,79 μg (15,8%*) | 0,75 μg (15%*) |
Witamina E (mg α-TE) | 0,6 mg | 1,3 mg | 1,9 mg (15,8%*) | 1,8 mg (15%*) |
Witamina C | 4 mg | 8 mg | 13 mg (15,8%*) | 12 mg (15%*) |
Tiamina (wit. B1) | 0,06 mg | 0,12 mg | 0,18 mg (15,8%*) | 0,17 mg (15%*) |
Ryboflawina (wit. B2) | 0,07 mg | 0,15 mg | 0,22 mg (15,8%*) | 0,21 mg (15%*) |
Niacyna | 0,8 mg | 1,7 mg | 2,5 mg (15,8%*) | 2,4 mg (15%*) |
Witamina B6 | 0,07 mg | 0,15 mg | 0,22 mg (15,8%*) | 0,21 mg (15%*) |
Kwas foliowy | 11 μg | 21 μg | 32 μg (15,8%*) | 30 μg (15%*) |
Witamina B12 | 0,13 μg | 0,27 μg | 0,40 μg (15,8%*) | 0,38 μg (15%*) |
Biotyna | 2,6 μg | 5,3 μg | 7,9 μg (15,8%*) | 7,5 μg (15%*) |
Kwas pantotenowy | 0,32 mg | 0,63 mg | 0,95 mg (15,8%*) | 0,90 mg (15%*) |
L-karnityna | 11 mg | 21 mg | 32 mg | 30 mg |
Aminogram wzorcowy # | na 35 g | na 100 g |
L-alanina | 1,3160 g | 3,760 g |
L-arginina | 0,55272 g | 1,5792 g |
kwas L-asparaginowy | 2,8952 g | 8,272 g |
L-cysteina | 0,55272 g | 1,5792 g |
kwas L-glutaminowy | 4,76392 g | 13,6112 g |
Glicyna | 0,36848 g | 1,0528 g |
L-histydyna | 0,44744 g | 1,2784 g |
*/** L-izoleucyna | 1,68448 g | 4,8128 g |
*/** L-leucyna | 2,78992 g | 7,9712 g |
* L-lizyna | 2,52672 g | 7,2192 g |
* L-metionina | 0,57904 g | 1,6544 g |
*/*** L-fenyloalanina | 0,7896 g | 2,256 g |
L-prolina | 1,4476 g | 4,136 g |
L-seryna | 1,21072 g | 3,4592 g |
* L-treonina | 1,76344 g | 5,0384 g |
*/*** L-tryptofan | 0,36848 g | 1,0528 g |
*** L-tyrozyna | 0,68432 g | 1,9552 g |
*/** L-walina | 1,55288 g | 4,4368 g |
# Aminogram wzorcowy - wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne
1Aby dostosować intensywność smaku do indywidualnych preferencji rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
Należy wziąć pod uwagę wartość odżywczą ewentualnie dodawanych środków spożywczych (np. mleka).
Olimp System Protein 80® to suplement diety marki Olimp Sport Nutrition polecany szczególnie dla osób dążących do rozwoju masy mięśniowej, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie.
Zalecana dzienna porcja: 1-3 porcji dziennie – szczególnie przed snem i po przebudzeniu, a także pomiędzy posiłkami i po treningu. 1 porcję (35 g = 1 miarka) rozpuścić w 100 ml1 wody.
Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
1Aby dostosować intensywność smaku do indywidualnych preferencji rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
UWAGA! Kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione przez Olimp Store. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach - pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)