Pracujesz nad sylwetką i chciałbyś zbudować większą masę mięśniową? Zyskaj dodatkową energię1, którą będziesz mógł wykorzystać podczas treningów prowadzących do stworzenia wymarzonej, estetycznej muskulatury. Dostarcz swoim mięśniom konkretnego materiału w postaci cennych protein o bogatym profilu aminokwasowym. Postaw na zaawansowaną mieszankę białka i węglowodanów, którą otrzymasz z każdą porcją gainera marki Olimp Sport Nutrition - Profi Mass®!
Koncepcja i skład produktu opracowany został przez grono doświadczonych naukowców z nowoczesnego Ośrodka Badawczo-Rozwojowego firmy farmaceutycznej Olimp Laboratories. Do produkcji suplementu diety użyli oni wyłączeni wysokiej klasy surowców, które poddano surowym analizom czystości, gwarantując tym samym wysoką jakość gainera Olimp Profi Mass®! Czy nie właśnie tego szukałeś?
Z każdą porcją (50g) Olimp Profi Mass® Twoje mięśnie otrzymują 22,5 g białka, podstawowego budulca, przyczyniającego się do wzrostu masy mięśniowej i pomagającego w jej utrzymaniu. W tym wypadku wykorzystano proteinowy matrix, w skład którego wchodzą koncentrat, izolat i hydrolizat białek serwatkowych oraz kazeina micelarna. Każda z form charakteryzuje się innym tempem wchłaniania, a tym samym uwalniania aminokwasów do krwiobiegu. Wysycenie krwi białkiem zostaje zatem rozłożone w czasie. Za sprawą hydrolizatu już w ok. 15 minut od chwili podania, uzyskując dzięki koncentratowi i izolatowi maksymalne stężenie od ok. 45 minut do 2 godzin od momentu podania, po utrzymanie wysokiego poziomu przez kolejne 6 godzin (kazeina micelarna). Tym sposobem podaż aminokwasów zostaje zachowana nie tylko podczas wysiłku fizycznego, ale również po jego zakończeniu, co może posłużyć do jeszcze bardziej efektywnej regeneracji zmęczonych treningiem mięśni.
Gainer marki Olimp Sport Nutrition zawiera również porcje węglowodanów (20g). Ich formuła - Low-GLC® - oparta została na węglowodanach o niskim indeksie glikemicznym (poli- i oligosacharydy, długołańcuchowa, woskowa skrobia kukurydziana Waxy Maize, fruktoza, izomaltuloza). Tym sposobem, węglowodany stanowią niesłabnące źródło energii, począwszy od spożycia suplementu (fruktoza), utrzymując stałą podaż po ok. 30 minutach (maltodekstryny), do prawie 4 godzin (długołańcuchowa woskowa skrobia kukurydziana Waxy Maize i izomaltuloza).
Odżywkę Olimp Profi Mass® dodatkowo wzbogacono o olej MCT, taurynę oraz L-glutaminę.
Gainer Olimp Profi Mass® powstał z myślą o osobach uprawiających dyscypliny siłowe (np. kulturystach) oraz wytrzymałościowe (np. zawodnikach sportów walki, kolarzy, biegaczy). Suplement diety z powodzeniem mogą również stosować osoby mające problemy z uzyskaniem większej muskulatury (ektomorfik), trenujący amatorsko w celu uzupełnienia diety w wysokiej jakości białko i węglowodany.
Gainer marki Olimp Sport Nutrition występuje w dwóch gramaturach, od których uwarunkowana jest cena zakupu. Do wyboru mamy:
Zaleca się stosować 1-4 porcji dziennie – przy śniadaniu, przy obiedzie, po treningu i na ok. 1 godz. przed snem. 1 porcję (50 g = 1½ miarki) należy rozpuścić w 100 ml wody i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Nie traktować produktu jako zamiennika zbilansowanej diety, a jedynie jej wartościowy dodatek.
Olimp Profi Mass® – gainer na masę, którego szukałeś!
PROFI MASS Suplement diety. Białkowo-węglowodanowy koncentrat w proszku. Zawiera cukry i substancje słodzące. Kompleksowa kompozycja, której bazę stanowi zaawansowana formuła białkowa, zawierająca matrix szybko działającego koncentratu, izolatu i hydrolizatu białek serwatki z wolno wchłanianą kazeiną micelarną. *Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, tworzącej beztłuszczową masę ciała. Kompleks złożonych węglowodanów oparty jest o długołańcuchowe maltodekstryny oraz wielkocząsteczkową woskową skrobię kukurydzianą — Waxy Maize, która cechuje się niskim indeksem glikemicznym. Węglowodany te, charakteryzujące się przedłużoną kinetyką wchłaniania, stanowią doskonałe źródło stopniowo uwalnienej energii. Produkt uzupełniony jest olejem MCT, L-glutaminą i tauryną.
Składniki: 56% preparaty białkowe (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), izolat białek serwatkowych (z mleka), micelarna kazeina (z mleka), hydrolizat białek serwatkowych (z mleka)), 40% preparaty węglowodanowe (kompleks poli- i oligosacharydów, długołańcuchowa woskowa skrobia kukurydziana, fruktoza, izomaltuloza*), aromaty, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy; tauryna, L-glutamina, substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące - acesulfam K, sukraloza; emulgator – lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), karmin (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). (A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.
* Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
Informacja o wartości odżywczej | Na porcję (50 g) | Na 2 porcje (100 g) |
Na 3 porcje (150 g) |
Na 4 porcje (200 g) |
Wartość energetyczna | 809 kJ/ 191 kcal | 1619 kJ/ 382 kcal | 2429 kJ/ 573 kcal | 3238 kJ/ 765 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,3 g 1,9 g |
4,7 g 3,8 g |
7,1 g 5,7 g |
9,4 g 7,6 g |
Węglowodany w tym cukry |
20 g 3,5 g |
40 g 7,0 g |
60 g 11 g |
80 g 14 g |
Błonnik | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Białko | 23 g | 45 g | 68 g | 90 g |
Sól |
0,13 g | 0,25 g | 0,38 g | 0,50 g |
Tauryna |
250 mg | 500 mg | 750 mg | 1000 mg |
L-glutamina |
125 mg | 250 mg | 375 mg | 500 mg |
Olej MCT |
350 mg | 700 mg | 1050 mg | 1400 mg |
Aminogram wzorcowy # | ||
Aminokwasy | na 100 g | na 50 g (porcja) |
L-alanina | 2201 mg | 1100 mg |
L-arginina | 957 mg | 479 mg |
kwas L-asparaginowy | 4795 mg | 2397 mg |
L-cysteina | 988 mg | 494 mg |
kwas L-glutaminowy | 8147 mg | 4074 mg |
Glicyna | 649 mg | 324 mg |
L-histydyna | 781 mg | 391 mg |
*/** L-izoleucyna | 2808 mg | 1404 mg |
*/** L-leucyna | 4633 mg | 2316 mg |
* L-lizyna | 4196 mg | 2098 mg |
* L-metionina | 999 mg | 500 mg |
*/*** L-fenyloalanina | 1349 mg | 674 mg |
L-prolina | 2444 mg | 1222 mg |
L-seryna | 2038 mg | 1019 mg |
* L-treonina | 2935 mg | 1467 mg |
*/*** L-tryptofan | 647 mg | 323 mg |
*** L-tyrozyna | 1163 mg | 582 mg |
*/** L-walina | 2599 mg | 1300 mg |
Aminokwasy łącznie |
44328 mg | 22164 mg |
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne
Należy wziąć pod uwagę wartość odżywczą ewentualnie dodawanych środków spożywczych (np. mleka).
Preparat przeznaczony dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do utrzymania i wzrostu beztłuszczowej masy ciała, głównie dla osób ćwiczących rekreacyjnie i sportowców.
Zalecana dzienna porcja: 1-4 porcji dziennie – przy śniadaniu, przy obiedzie, po treningu i na ok. 1 godz. przed snem. 1 porcję (50 g = 1½ miarki) rozpuścić w 100 ml¹ wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
¹Aby dostosować intensywność smaku do indywidulanych preferencji rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
1) Dzięki węglowodanom, które przyczyniają się do przywrócenia prawidłowego funkcjonowania mięśni (skurczu) po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania węglowodanów, ze wszystkich źródeł, przy łącznym spożyciu wynoszącym 4 g na kg masy ciała, w dawkach przyjmowanych w ciągu pierwszych 4 godzin po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych i nie później niż 6 godzin po takim wysiłku.
2) Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania węglowodanów, ze wszystkich źródeł, przy łącznym spożyciu wynoszącym 4 g na kg masy ciała, w dawkach przyjmowanych w ciągu pierwszych 4 godzin po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych i nie później niż 6 godzin po takim wysiłku.
3) PLoS One. 2018; 13(2): e0191182
4) Antioxidants (Basel). 2017 Dec; 6(4): 79.
5) Nutrients. 2019 Apr; 11(4): 863.
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
UWAGA! Kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione przez Olimp Store. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach - pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)