Spróbuj wyjątkowego w smaku kremu ryżowego, który pomoże wzbogacić Twoją dietę w solidną porcję węglowodanów złożonych. Idealny kleik ryżowy przed i po treningu, kiedy Twoje mięśnie potrzebują do pracy dodatkowej energii lub cennego „paliwa” na skutek wyczerpanych zasobów glikogenu! Oto Olimp Cream of Rice – błyskawiczny w przygotowaniu, lekkostrawny deserowy krem ryżowy o delikatnej konsystencji. Wystarczy zalać wodą (ciepłą lub zimną) i gotowe! Szybkie „ładowanie węgli” gwarantowane!
Deserowy krem ryżowy Olimp Cream of Rice stanowi wartościowy dodatek do diety każdego, kto dba o zdrowe i zbilansowane odżywianie. To porcja węglowodanów złożonych bez dodatku cukrów4. Kaszka ryżowa w formie instant świetnie sprawdza się w diecie zarówno kulturystów i osób trenujących sporty sylwetkowe, jak i również sportowców wytrzymałościowych. To nieprzerwany napływ energii, który może ułatwić organizmowi regenerację i ograniczyć skutki intensywnego wysiłku fizycznego.
Wysokiej jakości krem ryżowy marki Olimp Sport Nutrition może posłużyć jako pyszna alternatywa dla różnego rodzaju owsianek oraz innych źródeł węglowodanów. To wyjątkowa w smaku forma uzupełniani „węgli”, inna niż typowe carbo i zarazem błyskawiczna opcja dla zabieganych, którzy nie mają czasu na przygotowanie posiłku przed lub po treningu.
Oprócz wspomnianych węglowodanów instant Cream of Rice w składzie zawiera cenne dla każdego sportowca witaminy z grupy B (tiamina, ryboflawina, niacyna, kwas pantotenowy, wit. B6, biotyna, kwas foliowy, wit. B6) oraz witaminy: A, C, D, E.
Cream of Rice pudding (w formie instant) jest przeznaczony dla osób, które stawiają na wygodę. Proste przygotowanie to jedna z wielu zalet kremu ryżowego Olimp Cream of Rice. Zajmie Ci to dosłownie chwilę! Rozpuść jedną miarkę proszku Cream of Rice w zimnej lub ciepłej wodzie i gotowe! Nie potrzebujesz do tego kuchenki mikrofalowej ani wrzątku, a konsystencja i tak będzie odpowiednia.
To banalnie proste. Odmierz porcję Cream of Rice Olimp (33 g proszku – 1 miarka), wsyp do naczynia i zalej 200 ml zimnej lub 250 ml8 ciepłej wody i intensywnie mieszaj do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Temperatura wody powinna być odpowiednia do spożycia kremu bezpośrednio po przygotowaniu.
Krem ryżowy marki Olimp Sport Nutrition można łączyć np. z odżywką białkową. Kaszkę ryżową można również wykorzystać do przygotowania pysznych fit deserów. Tak naprawdę ogranicza Cię tutaj wyłącznie kulinarna wyobraźnia!
Olimp Cream of Rice przeznaczony dla osób dorosłych, które podjęły bardzo wytężony lub długotrwały wysiłek fizyczny prowadzący do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych.
Olimp Cream of Rice – błyskawiczne i smaczne „doładowanie węgli”
Olimp Cream of Rice - deserowy krem ryżowy zawierający węglowodany złożone i kompleks witamin. Zawiera substancje słodzące. Nie zawiera cukrów. Odpowiedni dla wegetarian.
Węglowodany przyczyniają się do przywrócenia prawidłowego funkcjonowania mięśni (skurczu) po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania węglowodanów, ze wszystkich źródeł, przy łącznym spożyciu wynoszącym 4 g na kg masy ciała, w dawkach przyjmowanych w ciągu pierwszych 4 godzin po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych i nie później niż 6 godzin po takim wysiłku. Witamina B6 przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu glikogenu. Witaminy B6, B12, C, ryboflawina, niacyna i kwas pantotenowy przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Smak: Creamy Chocolate.
Składniki: 93,5% mąka ryżowa, 5% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, aromaty, substancja przeciwzbrylająca – dwutlenek krzemu; sól, substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; witaminy [kwas L-askorbinowy – wit. C, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, amid kwasu nikotynowego – niacyna, octan retinylu – wit. A, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, cyjanokobalamina – wit. B12, cholekalcyferol – wit. D, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, ryboflawina – wit. B2, monoazotan tiaminy – tiamina (wit. B1), kwas pteroilomonoglutaminowy – kwas foliowy, D-biotyna – biotyna].
Informacja o wartości odżywczej | w 100 g | na 1 porcję (33 g) |
Wartość energetyczna | 1487 kJ/ 355 kcal | 491 kJ/ 117 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,9 g 0,4 g |
0,3 g 0,1 g |
Węglowodany w tym cukry |
78 g 0 g |
26 g 0 g |
Białko | 7,5 g | 2,5 g |
Sól | 0,62 g | 0,21 g |
Witamina A (μg RE) | 480 μg (60%#) | 160 μg (20%#) |
Witamina D | 3,0 μg (60%#) | 1,0 μg (20%#) |
Witamina E (mg α-TE) | 7,2 mg (60%#) | 2,4 mg (20%#) |
Witamina C | 48 mg (60%#) | 16 mg (20%#) |
Tiamina (wit. B1) | 0,66 mg (60%#) | 0,22 mg (20%#) |
Ryboflawina (wit. B2) | 0,84 mg (60%#) | 0,28 mg (20%#) |
Niacyna (mg NE) | 9,6 mg (60%#) | 3,2 mg (20%#) |
Witamina B6 | 0,84 mg (60%#) | 0,28 mg (20%#) |
Kwas foliowy | 120 μg (60%#) | 40 μg (20%#) |
Witamina B12 | 1,5 μg (60%#) | 0,5 μg (20%#) |
Biotyna | 30 μg (60%#) | 10 μg (20%#) |
Kwas pantotenowy | 3,6 mg (60%#) | 1,2 mg (20%#) |
#RWS - referencyjne wartości spożycia.
Smak: Vanilla Dessert.
Składniki: 97% mąka ryzowa, aromaty, substancja przeciwzbrylająca – dwutlenek krzemu; sól, substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; witaminy [kwas L-askorbinowy – wit. C, octan DL-alfa-tokoferylu – wit. E, amid kwasu nikotynowego – niacyna, octan retinylu – wit. A, D-pantotenian wapnia – kwas pantotenowy, cyjanokobalamina – wit. B12, cholekalcyferol – wit. D, chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, ryboflawina – wit. B2, monoazotan tiaminy – tiamina (wit. B1), kwas pteroilomonoglutaminowy – kwas foliowy, D-biotyna – biotyna].
Informacja o wartości odżywczej | w 100 g | na 1 porcję (33 g) |
Wartość energetyczna | 1547 kJ/ 370 kcal | 511 kJ/ 122 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,0 g 0,4 g |
0,3 g 0,1 g |
Węglowodany w tym cukry |
81 g 0 g |
27 g 0 g |
Białko | 7,8 g | 2,6 g |
Sól | 0,62 g | 0,21 g |
Witamina A (μg RE) | 480 μg (60%#) | 160 μg (20%#) |
Witamina D | 3,0 μg (60%#) | 1,0 μg (20%#) |
Witamina E (mg α-TE) | 7,2 mg (60%#) | 2,4 mg (20%#) |
Witamina C | 48 mg (60%#) | 16 mg (20%#) |
Tiamina (wit. B1) | 0,66 mg (60%#) | 0,22 mg (20%#) |
Ryboflawina (wit. B2) | 0,84 mg (60%#) | 0,28 mg (20%#) |
Niacyna (mg NE) | 9,6 mg (60%#) | 3,2 mg (20%#) |
Witamina B6 | 0,84 mg (60%#) | 0,28 mg (20%#) |
Kwas foliowy | 120 μg (60%#) | 40 μg (20%#) |
Witamina B12 | 1,5 μg (60%#) | 0,5 μg (20%#) |
Biotyna | 30 μg (60%#) | 10 μg (20%#) |
Kwas pantotenowy | 3,6 mg (60%#) | 1,2 mg (20%#) |
#RWS - referencyjne wartości spożycia.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.
**Ilustracja ma na celu jedynie przedstawienie smaku i aromatu produktu.
Olimp Cream of Rice jest przeznaczony dla osób dorosłych o zwiększonym zapotrzebowaniu na węglowodany, szczególnie aktywnych fizycznie i sportowców wytrzymałościowych (wykonujących wytężony lub długotrwały wysiłek fizyczny prowadzący do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych).
Sposób przygotowania: jedna porcje (33 g proszku = 1 miarka) rozpuścić w 200 ml zimnej lub 250 ml1 ciepłej wody, intensywnie mieszając aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Temperatura wody powinna być odpowiednia do spożycia bezpośrednio po przygotowaniu.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
1Aby dostosować intensywność smaku do indywidualnych preferencji rozpuścić w 200-250 ml wody.
1) Dla smaku czekoladowego.
2) Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania węglowodanów, ze wszystkich źródeł, przy łącznym spożyciu wynoszącym 4 g na kg masy ciała, w dawkach przyjmowanych w ciągu pierwszych 4 godzin po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych i nie później niż 6 godzin po takim wysiłku.
3) Zawiera substancje słodzące.
4) Zawiera substancje słodzące.
6) Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania węglowodanów, ze wszystkich źródeł, przy łącznym spożyciu wynoszącym 4 g na kg masy ciała, w dawkach przyjmowanych w ciągu pierwszych 4 godzin po bardzo wytężonym lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych i nie później niż 6 godzin po takim wysiłku.
7) Zawiera substancje słodzące.
8) Aby dostosować intensywność smaku do indywidualnych preferencji rozpuścić w 200-250 ml wody.
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
UWAGA! Kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione przez Olimp Store. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach - pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)