Olimp Ulgrip® HOT to suplement diety przygotowany w nowoczesnym Ośrodku Badawczo-Rozwojowym firmy farmaceutycznej Olimp Laboratories z myślą o osobach dorosłych, dążących do utrzymania prawidłowej odporności organizmu, szczególnie w okresach jesienno-zimowych czy przesilenia wiosennego oraz w przypadkach podrażnienia gardła i strun głosowych (kaszel, suchość).
Preparat marki Olimp Labs występuje w formie doskonale rozpuszczającego się proszku, z którego w łatwych sposób przyrządzić możemy rozgrzewający płyn. Skład Olimp Ulgrip® HOT tworzą naturalne sproszkowane owce malin i koncentrat z czarnej porzeczki, które dodatkowo uzupełniono o wysokiej jakości beta-glukan, rutynę i ekstrakty roślinne:
Produkt zawiera również cenne witaminy i składniki mineralne. W składzie nie mogło zabraknąć witaminy C w postaci doskonale wchłanialnych tłuszczowych metabolitów - PureWay-C®). Mamy także niacynę, witaminę B6 oraz cynk w formie wysoko przyswajalnego chelatu aminokwasowy Albion™ i selen.
Składniki zawarte w Olimp Ulgrip® HOT przede wszystkim mają na celu wspomóc w łagodzeniu podrażnień gardła (kaszel, chrypka, suchość) oraz w łatwiejszym odkrztuszaniu. Wspomniany ekstrakt z czarnego bzu wykazuje działanie łagodzące w kaszlu i chrypce. Ekstrakt z rumianku natomiast sprzyja łagodzeniu suchego kaszlu oraz przynosi ulgę drogom oddechowym podczas przeziębienia. Kojący wpływ na gardło i struny głosowe wykazuje z kolei ekstrakt z lipy, który ułatwia odkrztuszanie.
Obecny w składzie cynk, wraz z pierwiastkiem selenu i witaminą C korzystnie wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. W dodatku składniki te pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. O prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego zadbają witamina C, niacyna i witamina B6, które wspierają również w zmniejszeniu uczucia zmęczenia i znużenia.
Informacja żywieniowa | 2 saszetki |
Sproszkowane owoce malin | 800 mg |
Koncentrat z czarnej porzeczki | 600 mg |
Ekstrakt z kwiatu bzu czarnego | 500 mg |
Ekstrakt z kwiatostanu lipy | 200 mg |
Ekstrakt z koszyczka rumianku | 120 mg |
Beta-glukan | 90 mg |
Rutyna | 30 mg |
Witamina C | 1000 mg (1250%*) |
Niacyna (NE) | 16 mg (100%*) |
Witamina B6 | 2,1 mg (150%*) |
Cynk | 15 mg (150%*) |
Selen | 55 µg (100%*) |
Olimp Ulgrip® HOT to suplement diety marki Olimp Labs przeznaczony dla osób dorosłych, dążących do utrzymania prawidłowej odporności organizmu, szczególnie w okresach: jesienno-zimowy i przesilenia wiosennego oraz wspomagająco dla właściwego funkcjonowania układu oddechowego, zwłaszcza w przypadkach podrażnienia gardła i strun głosowych (kaszel, suchość). Dodatkowo w sytuacjach wzmożonego narażenia na stres oksydacyjny oraz zwiększonego zapotrzebowania na witaminę C, cynk.
Zalecana dzienna porcja: 1 saszetka 2 razy dziennie w trakcie posiłku. Osoby z niskim ciśnieniem tętniczym, w szczególności osoby starsze – 1 saszetka 1 raz dziennie. Zawartość saszetki należy rozpuścić w 150 ml gorącej, ale nie wrzącej, przegotowanej wody, dokładnie zamieszać w celu rozpuszczenia proszku. Temperatura wody powinna być odpowiednia do spożycia bezpośrednio po przygotowaniu.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Uwaga: preparat naturalnie mętny.
Uwaga: kobiety w ciąży i w okresie laktacji decyzje o stosowaniu powinny skonsultować z lekarzem. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Nie stosować innych suplementów diety zawierających cynk lub kwas nikotynowy.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach. Chronić od wilgoci i światła. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
UWAGA! Kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione przez Olimp Store. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach - pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)