- Wartościowa, przepyszna fit przekąska w ciągu dnia, po treningu, podczas wycieczki
- 15 g wysokiej jakości białka – 1 baton1 (40 g)
- Pomoc we wzroście i w utrzymaniu masy mięśniowej (białko)
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego, niska zawartość cukrów
- 148 kcal (1 baton2 – 40 g)
- Dodatek witaminy D, magnezu i cynku (wysoko przyswajalny chelat aminokwasowy cynku Albion™)
- Rewelacyjne smaki – polewa z prawdziwej czekolady!
- SKU
- OLN-PROXP-BI-0040-VA-025-30002437
- Opakowanie
- 1000 g
Opis
Wysokobiałkowy baton Olimp Protein Xplode Bar – prawdziwa eksplozja smaku, białka3 i energii4!
Nie masz czasu na przygotowanie wartościowego posiłku po treningu? Sięgnij po Olimp Protein Xplode Bar!
Szukasz pysznej fit przekąski, dzięki której zyskasz dodatkową energię5 w trakcie intensywnego dnia w pracy? Wybierz Olimp Protein Xplode Bar.
A może lubisz podjadać słodycze, ale z uwagi na dietę musisz obejść się smakiem? Spróbuj Olimp Protein Xplode Bar!
Idealny po treningu, w pracy, na wycieczce, wszędzie, gdzie jesteś i czujesz, że dopada Cię głód!
Wysokobiałkowy baton Olimp Protein Xplode Bar to prawdziwa eksplozja smaku! Z solidną porcją białka, energii6, błonnika7 oraz niską zawartością cukrów! Smacznego!
Baton Olimp Protein Xplode Bar - skład
Przygotuj się na prawdziwą ucztę. Wybierz swój ulubiony smak batona Olimp Protein Xplode Bar i delektuj się każdym kęsem! Ta wartościowa przekąska marki Olimp Sport Nutrition pomaga uzupełnić dietę w niektóre kluczowe składniki odżywcze jak: białko, węglowodany i tłuszcze. W dodatku nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników i oleju palmowego!
W przygotowanej formule zastosowano białkową mieszankę o zróżnicowanym tempie wchłaniania protein, w której znalazły się: koncentrat białek mleka MPC, hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych WPC oraz hydrolizowany gluten pszenny. Olimp Protein Xplode Bar to także porcja dodatkowej energii8 w postaci węglowodanów (m.in. maltodekstryna).
Na uwagę w składzie Olimp Protein Xplode Bar z pewnością zasługuje wysoka zawartość błonnika, niska zawartość cukrów oraz dodatki w postaci witaminy D, magnezu i cynku (wysoko przyswajalny chelat cynku aminokwasowy Albion™).
Baton Olimp Protein Xplode Bar – zalety stosowania
- Wysokobiałkowa przekąska dla osób aktywnych fizycznie i dbających o zdrowe, zróżnicowane odżywianie.
- 15 g białka (1 baton9 40 g).
- Pomoc we wzroście masy mięśniowej (białko) – przekąska idealna do stosowania w okresie budowania masy mięśniowej.
- Wsparcie w utrzymaniu masy mięśniowej (białko).
- 148 kcal (1 baton10 40 g).
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego, dzięki któremu szybciej pojawia się uczucie sytości11.
- Niska zawartość cukrów.
- Brak dodatku konserwantów, sztucznych barwników, oleju palmowego.
- Uzupełnienie diety w kolagen – cenny składnik tkanki łącznej, istotny dla stawów12 i skóry13.
- Dodatek witaminy D i magnezu - pomoc m.in. w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni.
- Dodatek cynku w formie wysoko przyswajalnego, hipoalergicznego chelatu aminokwasowego Albion™. Cynk przyczynia się m.in. do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych i pomaga w prawidłowej syntezie białka. Wraz z witaminą D i magnezem wspiera także w zachowaniu zdrowych kości.
- Rewelacyjne smaki.
- Polewa z prawdziwej czekolady.
- Fit przekąska jako alternatywa dla słodyczy.
- Wartościowa, zdrowa przekąska po treningu, w trakcie intensywnego dnia w pracy, podczas wycieczki i wyjazdu służbowego.
Wysokobiałkowy baton Olimp Protein Xplode Bar to pyszne urozmaicenie diety dla każdego, kto dba o zdrowe, zróżnicowane odżywianie. Świetnie sprawdza się w diecie osób aktywnych fizycznie ćwiczących zarówno amatorsko, zawodowych sportowców, jak również osób wykonujących ciężką pracę fizyczną. Przekąskę warto mieć przy sobie w podróży, podczas służbowego wyjazdu, przed i po treningu, w pracy, kiedy nie mamy możliwości na spożycie wartościowego posiłku.
Olimp Protein Xplode Bar – prawdziwa eksplozja smaku, białka14i energii15!
Skład
Smak: waniliowy
Olimp PROTEIN XPLODE BAR *Wysokobiałkowy baton (38% białka) o smaku waniliowym w czekoladzie (19%). Zawiera substancje słodzące. Z dodatkiem witaminy D, cynku i magnezu. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Składniki: 43% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka MPC, hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), hydrolizowany gluten pszenny], 19% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], substancje utrzymujące wilgoć – sorbitole, glicerol; polidekstroza, olej roślinny (słonecznikowy), maltodekstryna, emulgator – lecytyny (sojowe); sól, aromaty, regulator kwasowości – kwas cytrynowy; substancja słodząca – sukraloza; barwnik – karoteny; diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), cholekalcyferol – wit. D, tlenek magnezu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.
| Informacja o wartości odżywczej | na 100 g | na porcję (baton 40 g) |
| Wartość energetyczna | 1496 kJ/ 357 kcal | 589 kJ/ 141 kcal |
| Tłuszcz w tym: kwasy tłuszczowe nasycone |
11 g 5,1 g |
4,3 g 2,1 g |
| Węglowodany w tym cukry w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) |
28 g 1,5 g 23 g |
11 g 0,6 g 9,1 g |
| Błonnik | 9,9 g | 3,9 g |
| Białko | 38 g | 15 g |
| Sól | 0,12 g | 0,05 g |
| Witamina D | 1,875 μg (37,5%#) | 0,75 μg (15%#) |
| Magnez | 140,6 mg (37,5%#) | 56,25 mg (15%#) |
| Cynk | 3,75 mg (37,5%#) | 1,5 mg (15%#) |
#RWS – referencyjne wartości spożycia.
Smak: kokosowy
Olimp PROTEIN XPLODE BAR *Wysokobiałkowy baton (37% białka) o smaku kokosowym, z dodatkiem wiórków kokosowych (2%), w białej czekoladzie (19%). Zawiera substancje słodzące. Z dodatkiem witaminy D, cynku i magnezu. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Składniki: 42% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka MPC, hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego, hydrolizowany gluten pszenny, koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka)], 19% biała czekolada z substancją słodzącą [substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], substancje utrzymujące wilgoć – sorbitole, glicerol; polidekstroza, olej roślinny (słonecznikowy), 2% wiórki kokosowe, maltodekstryna, emulgator – lecytyny (sojowe); sól, aromat, substancja słodząca – sukraloza; diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), cholekalcyferol – wit. D, tlenek magnezu.
| Informacja o wartości odżywczej | na 100 g | na porcję (baton 40 g) |
| Wartość energetyczna | 1560 kJ/ 373 kcal | 621 kJ/ 148 kcal |
| Tłuszcz w tym: kwasy tłuszczowe nasycone |
13 g 6,7 g |
5,0 g 2,7 g |
| Węglowodany w tym cukry w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) |
29 g 3,2 g 23 g |
12 g 1,3 g 9,2 g |
| Błonnik | 8,6 g | 3,4 g |
| Białko | 37 g | 15 g |
| Sól | 0,15 g | 0,06 g |
| Witamina D | 1,875 μg (37,5%#) | 0,75 μg (15%#) |
| Magnez | 140,6 mg (37,5%#) | 56,25 mg (15%#) |
| Cynk | 3,75 mg (37,5%#) | 1,5 mg (15%#) |
#RWS – referencyjne wartości spożycia.
Smak: double-chocolate
Olimp PROTEIN XPLODE BAR *Wysokobiałkowy baton (35% białka) o smaku czekoladowym w czekoladzie (19%). Zawiera substancje słodzące. Z dodatkiem witaminy D, cynku i magnezu. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Składniki: 39% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka MPC, hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), hydrolizowany gluten pszenny], 19% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], substancje utrzymujące wilgoć – sorbitole, glicerol; polidekstroza, 4,5% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy 10-12%), olej roślinny (słonecznikowy), maltodekstryna, emulgator – lecytyny (sojowe); sól, aromat, substancja słodząca – sukraloza; diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), cholekalcyferol – wit. D, tlenek magnezu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.
| Informacja o wartości odżywczej | na 100 g | na porcję (baton 40 g) |
| Wartość energetyczna | 1454 kJ/ 347 kcal | 587 kJ/ 140 kcal |
| Tłuszcz w tym: kwasy tłuszczowe nasycone |
11 g 5,4 g |
4,5 g 2,2 g |
| Węglowodany w tym cukry w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) |
29 g 1,5 g 23 g |
11,5 g 0,6 g 9,0 g |
| Błonnik | 11 g | 4,4 g |
| Białko | 35 g | 14 g |
| Sól | 0,12 g | 0,05 g |
| Witamina D | 1,875 μg (37,5%#) | 0,75 μg (15%#) |
| Magnez | 140,6 mg (37,5%#) | 56,25 mg (15%#) |
| Cynk | 3,75 mg (37,5%#) | 1,5 mg (15%#) |
#RWS – referencyjne wartości spożycia.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), nasion sezamu, ryb.
Zastosowanie i bezpieczeństwo
Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Opakowanie zawiera 1 porcje (1 baton).
**Ilustracja ma jedynie na celu przedstawienie smaku produktu.
Najlepiej spożyć przed: patrz białe pole. Warunki przechowywania: przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.
Przypisy
1) Smak waniliowy i kokosowy.
2) Smak kokosowy.
3) Wysoka zawartość białka.
4) 144 kcal - baton o smaku karmelowym.
5) 144 kcal - baton o smaku karmelowym
6) 144 kcal - baton o smaku karmelowym.
7) Wysoka zawartość błonnika.
8) 144 kcal - baton o smaku karmelowym.
9) Smak waniliowy i kokosowy.
10) Smak kokosowy.
11) Foods 2019, 8(1), 15, Nutr J. 2015 Jan 3;14:2.
12) Br J Sports Med. 2018 Feb;52(3):167-175.
13) Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(1):47-55.
14) Wysoka zawartość białka.
15) 144 kcal - baton o smaku karmelowym.
Producent
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: [email protected]
+48 14 680 32 00

Deutschland
France

