Często masz ochotę na coś słodkiego, ale ogranicza Cię dieta? Skończ z tym raz na zawsze! Zapomnij o niezdrowych, „nabitych” cukrem, pełnych pustych kalorii słodyczach. Przygotuj się na prawdziwą ucztę! Sięgnij po Olimp I’m Veggie Protein Bar i delektuj się każdym kęsem tego wyjątkowego w smaku batona białkowego marki Olimp Sport Nutrition dla wegan i wegetarian! To pełnowartościowa, wysokobiałkowa, pozbawiona odzwierzęcych składników fit przekąska dla każdego, kto pracuje nad wymarzoną sylwetką i dba o zdrowe, zbilansowane odżywianie. Świetnie sprawdza się przed lub po treningu, w pracy, w podróży autem, na biwaku, wszędzie, gdy czujesz, że dopada Cię głód i nie masz czasu na przygotowanie posiłku!
Smacznego!
Bogaty skład to niewątpliwie jedna z wielu zalet pysznego batona białkowego Olimp I’m Veggie Protein Bar. Brak dodatków odzwierzęcych to sprawa absolutnie kluczowa, jeśli chodzi o dietę wegan i wegetarian. Dlatego w tej „legalnej” przekąsce wykorzystano mieszankę roślinnych protein pochodzących z grochu, brązowego ryżu oraz soi (izolat białka sojowego - chrupki sojowe). Każdy baton (50 g) zawiera aż 11 g białka o bogatym profilu aminokwasowym, dzięki czemu w prosty i szybki sposób uzupełnisz dietę w cenne proteiny.
W składzie nie mogło zabraknąć węglowodanów o niskim indeksie glikemicznym i przedłużonym uwalnianiu. Mowa o dodatku palatynozy (izomaltulozy) – dwucukru będącego źródłem glukozy i fruktozy, która pomaga w sprawnej odbudowie utraconych na skutek intensywnego wysiłku zapasów glikogenu1.
To jednak nie wszystko! Na uwagę zasługuje również wysoka zawartość błonnika pokarmowego oraz niska ilość cukrów. Dzięki temu białkowy baton marki Olimp Sport Nutrition świetnie sprawdzi się jako pełnowartościowa przekąska w trakcie okresu odchudzania i modelowania sylwetki. 1 baton to tylko 178 kcal!
Mimo niskiej zawartości cukru baton dla wegan Olimp I’m Veggie Protein Bar nie traci na smaku. Wręcz przeciwnie! Z każdym chrupiącym kęsem poczujesz smak pysznej czekolady i orzeszków arachidowych!
Skład smacznego proteinowego batona został uzupełniony witaminą B12, składnikami mineralnymi (cynk – chelat Albion™, selen, jod) oraz popularnym wśród osób ćwiczących i aktywnych adaptogenem – ekstraktem ashwagandhy KSM®-66.
Białkowy baton Olimp I’m Veggie Protein Bar powstał z myślą o osobach dorosłych, aktywnych fizycznie, trenujących zarówno amatorsko, jak i wyczynowo. Zaliczany do grona żywności funkcjonalnej produkt marki Olimp Sport Nutrition należy traktować jak uzupełnienie diety. Nie zaleca się spożywać więcej niż 2 batony dziennie. Spożycie dwóch batonów zapewnia 100% dziennego zapotrzebowania na cynk, selen, jod i witaminę B12.
Olimp I’m Veggie Protein Bar – pyszna fit przekąska dla wegan i wegetarian
Olimp I’M VEGGIE PROTEIN BAR - *Wysokobiałkowy baton (23% białka) o smaku czekoladowo-arachidowym z warstwą o smaku arachidowym (12%) i chrupkami (4%), w czekoladzie (24%). Zawiera cukry i substancje słodząca. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Z dodatkiem witaminy B12, wybranych składników mineralnych oraz ekstraktu ashwagandhy. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian. Z niską zawartością cukrów. Z wysoka zawartością błonnika pokarmowego.
Składniki: 25% mieszanka białkowa [białko z grochu, białko z brązowego ryżu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego)], 24% czekolada z substancja słodząca [miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], izomaltooligosacharydy1 z tapioki, fruktooligosacharydy, polidekstroza, substancje utrzymujące wilgoć: glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), 2,6% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, izomaltuloza2, emulgator: lecytyny (sojowe); tłuszcz kakaowy, substancja zagęszczająca: guma arabska; aromaty [zawierają orzeszki ziemne (arachidowe)], sól, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), ekstrakt ashwagandhy KSM-66® (Withania somnifera (L.) Dunal), selenian (IV) sodu, cyjanokobalamina - witamina B12, jodek potasu.
Czekolada: masa kakaowa minimum 53%. 1Izomaltooligosacharydy to źródło glukozy. 2Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, orzechów, zbóż zawierających gluten, nasion sezamu, ryb.
Informacja o wartości odżywczej | na 100 g | na porcję (baton - 50 g) |
Wartość energetyczna | 1472 kJ/ 355 kcal | 736 kJ/ 178 kcal |
Tłuszcz w tym: kwasy tłuszczowe nasycone |
17 g 6,9 g |
8,7 g 3,4 g |
Węglowodany w tym: cukry w tym: alkohole wielowodorotlenowe (poliole) |
18 g 2,6 g 15 g |
9,2 g 1,3 g 7,6 g |
Błonnik | 26 g | 13 g |
Białko | 23 g | 11 g |
Sól | 0,41 g | 0,21 g |
Witamina B12 | 2,5 μg (100%#) | 1,25 μg (50%#) |
Cynk (Albion™) | 10 mg (100%#) | 5 mg (50%#) |
Selen | 55 μg (100%#) | 27,5 μg (50%#) |
Jod | 150 μg (100%#) | 75 μg (50%#) |
Ekstrakt ashwagandhy KSM-66® | 50 mg | 25 mg |
#RWS - referencyjne wartości spożycia.
Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie stosować u dzieci, kobiet w ciąży i w trakcie laktacji. Nie spożywać jednocześnie z produktami zawierającymi cynk, selen lub jod. Nie spożywać więcej niż 2 batony dziennie.
1) Cori CF. The rate of glycogen formation in the liver during absorption of fructose and galactose. Proceedings of the Society for Experimental Biology and Medicine. 1926;23(6):459-461. doi:10.3181/00379727-23-3013.
2) Clark MJ, Slavin JL. The effect of fiber on satiety and food intake: a systematic review. J Am Coll Nutr. 2013;32(3):200-11. doi: 10.1080/07315724.2013.791194. PMID: 23885994.
3) 50 mg w dwóch batonach.
OLIMP LABORATORIES Sp. z o. o.
Pustynia 84F, 39-200 Dębica, Poland
e-mail: [email protected]
+48 14 680 32 00
UWAGA! Kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione przez Olimp Store. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach - pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)